Az I. és a VIII. kerületben is megtámadták az ellenzéki győzelmet

Miután Baranyi Krisztina az utolsó pillanatban tudta meg, hogy egy fellebbezés miatt egyelőre nem veheti át a polgármesterséget a IX. kerületben, a Mérce arról ír, hogy hasonló módon, szintén az utolsó pillanatban támadták meg az ellenzéki győzelmeket az I. és a VIII. kerületben is. 

V. Naszályi Márta a a lapnak azt mondta, az I. kerület volt polgármestere, Nagy Gábor Tamás személyesen jelezte neki, hogy csütörtökön délután leadták a kifogást. Erről azonban az új polgármester még semmilyen értesítést nem kapott, így azt sem tudja, hogy pontosan milyen kifogással támadták meg a választás eredményét.

A VIII. kerületi polgármesterséget 269 szavazatkülönbséggel megnyerő Pikó András kampányfőnöke ugyancsak megerősítette, hogy a választás eredményét megtámadták, de egyelőre ők sem tudnak többet. Pikó András a lapnak azt mondta,  ha kimaxolja a Fővárosi Választási Bizottság a határidőket, az alakuló ülést akár november közepéig-végéig is kitolhatják.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó