Karácsony Gergely bekerekezett a városházára

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kerékpárral érkezett csütörtök reggel új munkahelyére Karácsony Gergely, Budapest vasárnap megválasztott új főpolgármestere.

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Jó kedvében volt, a Városháza előtt várakozó újságíróknak azt mondta, hogy nem akarja hivatali kerékpárra cserélni, jó lesz neki a saját megszokott biciklije.

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Aztán munkatársa, Balogh Samu* várostervező társaságában belépett az épületbe, ahol hivatali elődje, a vasárnap legyőzött, veresége ellenére kifejezetten kedélyesnek tűnő, az öltönyt egyből bőrjakóra cserélő Tarlós István fogadta. Barátságosan lekezeltek egymással.

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Tarlós ezután ugyanilyen oldott hangulatban körbe is vezette Karácsonyt az új munkahelyén.

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

*Pontosítás 12:27: Balogh urat a cikk első verziójában tévedésből Balázsnak neveztem, elnézést kérek.

Update:

Ha valaki esetleg arra gyanakodott volna, hogy Karácsony csak médiabiciklizett, mondjuk a Városháza sarkától, a Hajtás Pajtás bringás futárcég most posztolta ki a képet arról, hogy egyik futárjuk, Csabesz, a Kodály Köröndnél futott össze a munkába tekerő főpolgármesterrel, akivel lőtt egy szelfit is:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.