Karácsony Gergely bekerekezett a városházára

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kerékpárral érkezett csütörtök reggel új munkahelyére Karácsony Gergely, Budapest vasárnap megválasztott új főpolgármestere.

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Jó kedvében volt, a Városháza előtt várakozó újságíróknak azt mondta, hogy nem akarja hivatali kerékpárra cserélni, jó lesz neki a saját megszokott biciklije.

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Aztán munkatársa, Balogh Samu* várostervező társaságában belépett az épületbe, ahol hivatali elődje, a vasárnap legyőzött, veresége ellenére kifejezetten kedélyesnek tűnő, az öltönyt egyből bőrjakóra cserélő Tarlós István fogadta. Barátságosan lekezeltek egymással.

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Tarlós ezután ugyanilyen oldott hangulatban körbe is vezette Karácsonyt az új munkahelyén.

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

*Pontosítás 12:27: Balogh urat a cikk első verziójában tévedésből Balázsnak neveztem, elnézést kérek.

Update:

Ha valaki esetleg arra gyanakodott volna, hogy Karácsony csak médiabiciklizett, mondjuk a Városháza sarkától, a Hajtás Pajtás bringás futárcég most posztolta ki a képet arról, hogy egyik futárjuk, Csabesz, a Kodály Köröndnél futott össze a munkába tekerő főpolgármesterrel, akivel lőtt egy szelfit is:

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.