Már péntektől korlátozzák a forgalmat a Hősök terénél a Nemzeti Vágta miatt

Budapest
2019 október 17., 11:25
comments 91

Most hétvégén rendezik a Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén, emiatt a környéken már pénteken forgalomkorlátozásokra kell számítani, tájékoztatta a BKK az MTI-t. Mint írták péntek délutántól már lezárják az Andrásy utat a Bajza utcától, a Hősök terét, a Dósza György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között, illetve több környező utcát is. A korlátozást majd csak kedd hajnalban oldják fel.

A korlátozások miatt változik a 20E, a 30-as buszcsalád, a 105-ös és a 979-es busz, továbbá a 75-ös trolibusz útvonala.

Szükség esetén, lezárhatják a forgalom elől az M1-es metró Hősök tere megállóhelyét is. A BKK tájékoztatása szerint a 75-ös trolibusz szombaton 8 és 20 óra, illetve vasárnap 8 és 22 óra között a Dózsa György út lezárt szakasza helyett a Hermina úton át közlekedik, ezért nem érinti a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállóit. A 72-es és a 74-es troli érintett megállóiban lehet felszállni rá.

A 979-es busz a péntekről szombatra, a szombatról vasárnapra és a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka az Andrássy út lezárt szakasza helyett - Újpalota felé a Kodály köröndtől, Csepel felé pedig a Bajza utcáig - a 70-es trolibusz útvonalára terelve közlekedik, ezért nem érinti a Bajza utca, a Benczúr utca és a Damjanich utca-Dózsa György út megállóhelyét. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.