Nagyban hamisították a BKV-bérleteket

Egy év hat hónapot kapott 3 évre felfüggesztve, illetve fejenként félmillió forint pénzbüntetést az a két férfi, akik nagyüzemben hamisítottak és árultak BKV-bérleteket, derül ki a Fővárosi Főügyészség tájékoztatásából. A vádirat szerint még 2015-ben találta ki a 38 éves férfi, hogy 


hamis BKV bérletek készítése és árusítása révén fog pénzhez jutni. 

Terve szerint alapanyagnak a jegy- és bérletkiadó automatában lévő hőpapírt megszerzi, majd arra "a megrendelők által megadott adatokkal készíttet bérleteket." A kivitelezésbe bevonta 26 éves ismerősét, aki pedig a saját apjával bővítette a csapatot. 

"Az apa és fia a XVI. kerületben sikertelenül, majd a XI. kerület, Budaörsi úton sikeresen megfúrtak egy jegy- és bérletautomatát, amelyből mintegy 280 ezer forint értékű hőpapírt tulajdonítottak el, és ezért felbujtójuktól 130 ezer forintot kaptak,"

írja a közlemény, ezután a 38 éves férfi vele egykorú társával elkezdte a bérlethamisítást, "mind saját részre, mind a feketepiacon, a jogszerű árnál olcsóbban, és kiterjedt ügyfélkörre tettek szert." A rendőrök végül 2016. október 14-én a IV. kerület, Deák Ferenc utcában kapták el őket, egyiküknél 14 hamis bérlet volt.

A lakásukon több mint 100 hamis bérletet, hőpapírt és hőnyomtatót találtak.

Kettejüket üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, hamis magánokirat felhasználásának vétsége és más bűncselekmények miatt ítélte el a bíróság. 

Az automaták megrongálásával vádlott apa és fia ellen a bírósági eljárás tovább folyik.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.