Borkai Zsolt nem nyilatkozott a felesége vagyonáról

politika
2019 október 18., 03:21

Nem erőlteti meg magát Borkai Zsolt, hogy a róla kialakult kép változzon. A hvg.hu kért betekintést a polgármester vagyonnyilatkozatába,

  • ugyanis Győr vezetője nem teszi azt közé az interneten,
  • sőt, a hivatal csak az aktuális változatot őrzi, a korábbiakat visszaadja Borkainak, így lehetetlen nyomonkövetni abban a változást.
link Forrás

A hvg.hu végül csütörtökön láthatta Borkai Zsolt 2018-ra vonatkozó, idén januárban leadott vagyonnyilatkozatát. Ami azzal indít, hogy

a házastárshoz, illetve a vele közös háztartásban élőhöz Borkai nem írt be senkit.

Felesége, és két gyermeke is látványosan kiállt mellette a botrány után. Előbbiről Hadházy Ákos közölte, hogy a pedagógusként dolgozó Havassy Mirtill nevén van egy 4 hektáros sokorópátkai birtok. A független országgyűlési képviselő szerint a győri polgármester nejének nevére 2012 óta kerültek a telkek.

Borkai vagyonnyilatkozatában szerepel:

  • hét ingatlan, amiből négy győri, és három sokorópátkai szántó. 
  • Nagy értékű ingóságról nem számolt be.
  • 15 millió forint készpénzről viszont igen, ezt állítása szerint 2017-ben örökölte. 
  • 10,5 milliós tartozása van egy bank felé. 

A vagyonnyilatkozata szerint gazdasági társaságban nincs érdekeltsége.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.