Karácsony: Már készül a Tiborcz-adó jogszabálya

2019 október 18., péntek 4:49
483

Tényleg bevezeti Tiborcz-adót, ahogy megígérte, jelentette be Karácsony Gergely a Klubrádiónak adott interjújában csütörtök este. Az új főpolgármester szerint a kerületekkel együttműködve tudja csak a főváros kivetni az adót, és mivel a kerületek többségében az ellenzék győzőtt, már készítik a jogszabály részleteit. Karácsony korábban az ígérte, hogy

az adót minden félmilliárd forintot meghaladó értékű fővárosi ingatlanra kivetné, az ebből befolyó összeget pedig bérlakásépítésre és -felújításra fordítaná.

A hatályos szabályozás szerint települési adó néven lehetne bevezetni, de csak a magányszemélyeket sújthatja.

Az Index csütörtöki cikkére reagálva, ami szerint a Liget-projekttel már nem tud mit tenni, azt mondta, hogy a zuglói önkormányzat most kapta meg az egyik függő hatályú határozatot egy épület építési engedélyéről, amit megtámadnak a bíróságon. Ő úgy tudja, a Néprajzi Múzeumnak nincs engedélye. Kitart amellett, hogy az építési szabályzatot úgy módosítják az első ülésen, hogy új épület ne épülhessen a Városligetben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt