Karácsony: Már készül a Tiborcz-adó jogszabálya

Tényleg bevezeti Tiborcz-adót, ahogy megígérte, jelentette be Karácsony Gergely a Klubrádiónak adott interjújában csütörtök este. Az új főpolgármester szerint a kerületekkel együttműködve tudja csak a főváros kivetni az adót, és mivel a kerületek többségében az ellenzék győzőtt, már készítik a jogszabály részleteit. Karácsony korábban az ígérte, hogy

az adót minden félmilliárd forintot meghaladó értékű fővárosi ingatlanra kivetné, az ebből befolyó összeget pedig bérlakásépítésre és -felújításra fordítaná.

A hatályos szabályozás szerint települési adó néven lehetne bevezetni, de csak a magányszemélyeket sújthatja. 

Az Index csütörtöki cikkére reagálva, ami szerint a Liget-projekttel már nem tud mit tenni, azt mondta, hogy a zuglói önkormányzat most kapta meg az egyik függő hatályú határozatot egy épület építési engedélyéről, amit megtámadnak a bíróságon. Ő úgy tudja, a Néprajzi Múzeumnak nincs engedélye. Kitart amellett, hogy az építési szabályzatot úgy módosítják az első ülésen, hogy új épület ne épülhessen a Városligetben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.