Karácsony: Már készül a Tiborcz-adó jogszabálya

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Tényleg bevezeti Tiborcz-adót, ahogy megígérte, jelentette be Karácsony Gergely a Klubrádiónak adott interjújában csütörtök este. Az új főpolgármester szerint a kerületekkel együttműködve tudja csak a főváros kivetni az adót, és mivel a kerületek többségében az ellenzék győzőtt, már készítik a jogszabály részleteit. Karácsony korábban az ígérte, hogy

az adót minden félmilliárd forintot meghaladó értékű fővárosi ingatlanra kivetné, az ebből befolyó összeget pedig bérlakásépítésre és -felújításra fordítaná.

A hatályos szabályozás szerint települési adó néven lehetne bevezetni, de csak a magányszemélyeket sújthatja. 

Az Index csütörtöki cikkére reagálva, ami szerint a Liget-projekttel már nem tud mit tenni, azt mondta, hogy a zuglói önkormányzat most kapta meg az egyik függő hatályú határozatot egy épület építési engedélyéről, amit megtámadnak a bíróságon. Ő úgy tudja, a Néprajzi Múzeumnak nincs engedélye. Kitart amellett, hogy az építési szabályzatot úgy módosítják az első ülésen, hogy új épület ne épülhessen a Városligetben.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.