Nem engedhetjük meg, hogy bukott ember irányítsa a várost – ismét tüntettek Borkai ellen

POLITIKA
2019 október 19., 18:01
comments 293

„Viszlát, Borkai!” címmel ismét tüntettek Győrben a város polgármestere ellen a helyi ellenzéki összefogás szervezésében szombat délután. A városháza előtt felszólalók azt hangoztatták, hogy Borkai Zsolt méltatlanná vált a megyeszékhely vezetésére. A demonstráció résztvevői olyan petíciót írhattak alá, amelyben követelik, hogy Borkai Zsolt újraválasztott polgármester mondjon le és távozzon a közéletből.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke mintegy négyszáz ember előtt azt mondta, hogy össze kell fogni, erősíteni kell az összefogást és „elzavarni ezt a bandát”, mert Magyarországnak és Győrnek nem ilyen vezetőkre van szüksége. Jenei Ferenc, az LMP győri és régiós elnöke azt hangoztatta, hogy Borkai Zsolt „politikai hulla”. „Hiába nyert alig hatszáz szavazattal, neki távoznia kell Győrből, nem engedhetjük meg, hogy bukott ember irányítsa a várost” – fogalmazott.

Kitért az ellenzéki összefogásból október 8-án kilépett négy jobbikos képviselőjelöltre is, akiket a pártból azóta már kizártak, és a két induló civil szervezetre is, az Összefogás Győrért Egyesületre és a Civilek Győrért szervezetre. Jenei Ferenc „politikai szélhámosoknak” nevezte őket. A politikus közölte, hogy ezentúl minden héten pénteken 17 órától csendes tiltakozó akciót tart a városháza előtt, ehhez bárki csatlakozhat. Bőröndöket hagynak majd az épület előtt, jelezve Borkai Zsolt számára: „nem felejtünk, nem bocsátunk meg”.

Glázer Tímea (DK) beszél a győri városháza előtt.
photo_camera Glázer Tímea (DK) beszél a győri városháza előtt. Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Hegyi Szabolcs, a Momentum győri politikusa azt mondta, hogy Borkai Zsolt úgy lépett ki a Fideszből, hogy közben annak bábja maradt. Hozzátette, a közgyűlést fel kell oszlatni és le kell mondatni Borkai Zsoltot. Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke bejelentette, hogy méltatlansági indítványt fognak kezdeményezni Borkai Zsolt ellen, és bízik abban, hogy a közgyűlés fideszes többsége ezt megszavazza.

Kitért arra is, hogy a fideszes szavazókat becsapták, mert „azt hazudták a telefonba, hogy szavazz Borkaira, majd úgyis lemond, de legalább nem jön ide Gyurcsány”. Meglátása szerint a fideszes szavazó jogosan van felháborodva azon, hogy Borkai Zsolt ugyan kilépett a Fideszből, de nem mondott le. Hozzátette, „ez hosszú meccs lesz”, de véleménye szerint Borkai Zsolt nem fogja kitölteni polgármesterként az öt évet.

Glázer Tímea, a DK győri szervezetének elnöke, az ellenzéki összefogás polgármester-jelöltje azt mondta, egy hete a kezükben volt a lehetőség, hogy lemossák a szégyent a városról, de nem sikerült. Szerinte Borkai Zsolt a Fideszből való kilépésével „a Fideszt akarja megóvni”, nem arról van szó, hogy „Győrnek nem akar morális hátrányt okozni”. Úgy fogalmazott: „nem vicces, hogy olyan polgármesterünk van, aki még a Fidesznek is ciki”. „Győr tisztességes város, és megmutatjuk Borkai Zsoltnak, hogy nem a Fideszből kellett volna kilépnie, hanem a győriektől bocsánatot kérnie és lemondani” – mondta Glázer Tímea. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.