Sörétes vadászpuskával lépett be az osztályba a diák, öngyilkos akart lenni, a suli edzője lefegyverezte, majd hatalmas öleléssel nyugtatta meg

külföld
2019 október 19., 18:28
comments 92

Egyszerre érzelmes, megható, ugyanakkor vérfagyasztó jelentsort rögzített egy Oregon állambeli középiskola biztonsági kamerarendszere. Az események május közepén történtek, de a felvételt csak most publikálták.

link Forrás

Ami a felvételen még nem látszik:

A 19 éves, mentális problémákkal küszködő, helyi hírforrások szerint idegileg éppen teljesen összeomlott, és vallomása szerint részeg Angel Granados-Diaz tanítás közben azzal a szándékkal lépett be a Parkrose High School egyik osztálytermébe, hogy a kezében lóbált sörétes vadászpuskával öngyilkosságot kövessen el. A rendőrség külön hangsúlyozta, hogy a diák nem a társaiban, hanem saját magában akart kárt tenni. A helyszínre hívott Keanon Lowe, az iskola jó fizikumú amerikaifoci- és atlétikaedzője elmondása szerint nagy lendülettel lépett be az osztályba, majd megkérdezte a tanárt, hogy ott van-e az a bizonyos diák. Csak ekkor vette észre, hogy tőle körülbelől egy méterre ott áll a keresett fiú. Elmondása szerint egy pillanat tört része alatt felmérte a srác pillantását, arckifejezését és a kezében tartott, valódinak kinéző fegyvert, majd döntött és a puskára vetette magát, amit közben a fiú két kézzel fogott. De az edző gyorsan kicsavarta azt a kezéből, amiközben a diákok sikoltozva menekültek ki az osztályteremből... 

Ami pedig már igen:

A videó onnantól mutatja a jelensort, amikor a kezében a megszerzett puskával hátráló edző és a diák kilépnek az osztályból a folyosóra. Miután a fiút magától fél kézzel távoltartó edző a fegyvert átadta egy helyszínre érkező tanárnak, 

egyszercsak fogta magát, és alaposan megölelgette a kikészült tanítványát, aki hamar viszonozta az ölelést, és bár egyszer úgy tűnt, mintha ki akarta volna szabadítani magát a felnőtt karjaiból, végül hosszú ölelésben forrt össze vele. 

„Egyszer csak ketten voltunk, a diák és én. Igazán érzelmes pillanat volt. Érzelmes neki és nekem is. Együtt éreztem vele. Az emberrel sokszor előfordul, főleg ha fiatal, hogy nem is tudja, mit csinál, csak amikor már késő” 

– mondta később az esetről Keanon Lowe. Aki ölelkezés közben azt ismételgette a fiúnak, hogy azért jött, hogy megmentse.

A fiút a kiérkező rendőrök őrizetbe vették, Granados-Diaz azóta bűnösnek vallotta magát engedély nélkül tartott tűzfegyver nyilvános helyen történt birtoklásában és próbaidős büntetést kapott. (via ABC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.