Áder János: Ahol még lehet, az emberiség előzze meg a vízválságot

A Budapesten rendezett Víz Világtalálkozó apropóján szólaltatta meg a köztársasági elnököt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsora. A beszélgetésből Áder János gondolatébresztő, inspiráló mondatait szemléztük. 

"A feladat az, hogy ahol még lehet, az emberiség előzze meg a vízválságot, ahol pedig az már bekövetkezett, ott keresni kell a lehetőségeket, hogyan csökkenthetők a vízválság okozta károk,"

jelentette ki az államfő. A magyarországi helyzetről szólva leszögezte:

  • a csapadék éves mennyisége összességében nem változott, 
  • de rövidebb idő alatt nagyobb mennyiségű csapadék esik. 
  • Magyarországon elegendő víz van ugyan, de ennek eloszlása egyenlőtlen, az ország csaknem 10 százalékát fenyegeti az elsivatagosodás. 
Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Áder János nem dől hátra, a Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint október 20-30. között Japánba, Laoszba és Kambodzsába látogat. Útjára elkíséri felesége, Herczegh Anita is. Utóbbi két országban a rendszerváltás óta nem járt magyar államfő. 

(MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.