Áder János: Ahol még lehet, az emberiség előzze meg a vízválságot

politika
2019 október 20., 04:38
comments 142

A Budapesten rendezett Víz Világtalálkozó apropóján szólaltatta meg a köztársasági elnököt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsora. A beszélgetésből Áder János gondolatébresztő, inspiráló mondatait szemléztük. 

"A feladat az, hogy ahol még lehet, az emberiség előzze meg a vízválságot, ahol pedig az már bekövetkezett, ott keresni kell a lehetőségeket, hogyan csökkenthetők a vízválság okozta károk,"

jelentette ki az államfő. A magyarországi helyzetről szólva leszögezte:

  • a csapadék éves mennyisége összességében nem változott, 
  • de rövidebb idő alatt nagyobb mennyiségű csapadék esik. 
  • Magyarországon elegendő víz van ugyan, de ennek eloszlása egyenlőtlen, az ország csaknem 10 százalékát fenyegeti az elsivatagosodás. 
photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Áder János nem dől hátra, a Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint október 20-30. között Japánba, Laoszba és Kambodzsába látogat. Útjára elkíséri felesége, Herczegh Anita is. Utóbbi két országban a rendszerváltás óta nem járt magyar államfő. 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.