Kivezényelték a hadsereget a chilei utcákra

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Miután Santiago de Chilében a kijárási tilalom ellenére is zavargások voltak vasárnapra virradóra, Alberto Espina védelmi miniszter bejelentette, hogy 1500 katonát vezényeltek a főváros utcáira a rend helyreállítása érdekében. Chilében péntek óta tartanak tüntetések a metrójegy árának emelése miatt. A megmozdulások hamar eszkalálódtak, a tiltakozók barikádokat emeltek és összecsaptak a rendőrökkel, a hangulatot az sem javította, hogy Sebastián Pinera elnök rendkívüli állapotot hirdetett a fővárosban, valamint Valparaisóban, Concepciónban és több településen, illetve visszavonta a jegyáremelést.

Fotó: PABLO VERA/AFP

Szombat éjjel a tüntetők feltörtek és kifosztottak egy áruházat Santiago de Chilében. Az épületben mindeközben tűz ütött ki, hárman életüket vesztették. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.