Kivezényelték a hadsereget a chilei utcákra

külföld
2019 október 20., 07:25
comments 40

Miután Santiago de Chilében a kijárási tilalom ellenére is zavargások voltak vasárnapra virradóra, Alberto Espina védelmi miniszter bejelentette, hogy 1500 katonát vezényeltek a főváros utcáira a rend helyreállítása érdekében. Chilében péntek óta tartanak tüntetések a metrójegy árának emelése miatt. A megmozdulások hamar eszkalálódtak, a tiltakozók barikádokat emeltek és összecsaptak a rendőrökkel, a hangulatot az sem javította, hogy Sebastián Pinera elnök rendkívüli állapotot hirdetett a fővárosban, valamint Valparaisóban, Concepciónban és több településen, illetve visszavonta a jegyáremelést.

photo_camera Fotó: PABLO VERA/AFP

Szombat éjjel a tüntetők feltörtek és kifosztottak egy áruházat Santiago de Chilében. Az épületben mindeközben tűz ütött ki, hárman életüket vesztették. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.