Borkai luxusautóban ülő 21 éves fiáról közölt képet Hadházy képviselő

POLITIKA
2019 október 21., 07:16
comments 520


Borkai Ádám autója.

“A képen Borkai Ádám látható, a győri polgármester fia – tudják, aki egymilliót kap havonta a semmiért, de van még egy „sportvezetői” állása is, közel ugyanannyiért. 2016 nyarán készült, vagyis akkor 21 éves lehetett.”

- írja friss fb-posztjában Hadházy Ákos független ellenzéki parlamenti képviselő, majd azzal folytatja, hogy “az autó egy Audi TT Roadster, aminek a listaára ma 15 millió forinttól indul (határ az extráktól függően a csillagos ég).”

A korrupcióellenes tevékenységéről ismert politikus azután arról ír, hogy a rendszám nem látszik, így lehetetlen ellenőrizni, hogy valóban Borkaié volt-e az autó, de győri forrásai szerint egy időben ezzel járt, majd hamarosan lecserélte. 

“A hozzá hasonló aranyifjak és NER-lovagok egyébként nem szoktak autót venni, inkább bérelik/lízingelik. Nincs a nevén, nem kell foglalkozni az amortizációval, és ha van pénz, lehet félévente cserélgetni a verdát.”

- írja Hadházy. 

Két hete írtuk meg, hogy Borkai Zsolt győri polgármester most 24 éves fia 2015. óta az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft. ügyvezetője havi egymillió forintért úgy, hogy a cég 2016 és 2018 között semmilyen forgalmat nem produkált. A tulajdonos pedig pont annyi pénzt tol bele, hogy Borkai Ádám fizetésére legyen fedezet. 

Azt hivatalosan ugyan nem tudni, hogy ki áll az Akonia Borkai fiát eltartó offshore tulajdonosa mögött, de árulkodó tény, hogy a magyar vállalkozás Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, Borkai bizalmasa és szexhajós partnerének győri címére van bejegyezve. Az ingatlan 100 százalékban az ügyvédé. A kft. tulajdonosa pedig az a luxemburgi Akonia S.A., aminek magyarországi meghatalmazottja pont Rákosfalvy. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.