Hosszú évek után Orbán nem áll az utca nyilvánossága elé október 23-án

Jó ideje szokásnak számított, hogy Orbán Viktor miniszterelnök - ha Magyarországon tartózkodott - október 23-án nagy köztéri beszédet mondott. Ezek a beszédek jellemzően csak érintőlegesen foglalkoztak magával a forradalommal, inkább a fideszes közösség összekovácsolásában volt fontos szerepük. Szintén szokás volt, hogy ezeken a beszédeken a párt nemzetközi szövetségkeresésének jegyében egy rakás lengyel jobboldali is megjelent.

Idén azonban úgy tűnt, hogy talán egyáltalán nem beszél, hiszen a hivatalos állami programok között eddig nem lehetett utalást találni ilyemire. Most viszont a kormányzati Origo azt írja, hogy mégis mond beszédet, csakhogy nem nyilvános helyen, hanem a Zeneakadémiára meghívottak szűrt közönsége előtt, valamikor 23-án kora este.

A lakosságnak meg ezúttal a Fidesz B csapatával kell megelégednie, azzal is október 22-én, amikor a Boross Péter exminiszterelnök, Palkovics László innovációs miniszter-Rétvári Bence államtitkár-trió hallgatható meg. 23-án egyáltalán senki nem mond semmit a kormány részéről, cserébe ingyen lehet megnézni a koronát a Parlamentben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.