Hosszú évek után Orbán nem áll az utca nyilvánossága elé október 23-án

POLITIKA
2019 október 21., 10:16
comments 396

Jó ideje szokásnak számított, hogy Orbán Viktor miniszterelnök - ha Magyarországon tartózkodott - október 23-án nagy köztéri beszédet mondott. Ezek a beszédek jellemzően csak érintőlegesen foglalkoztak magával a forradalommal, inkább a fideszes közösség összekovácsolásában volt fontos szerepük. Szintén szokás volt, hogy ezeken a beszédeken a párt nemzetközi szövetségkeresésének jegyében egy rakás lengyel jobboldali is megjelent.

Idén azonban úgy tűnt, hogy talán egyáltalán nem beszél, hiszen a hivatalos állami programok között eddig nem lehetett utalást találni ilyemire. Most viszont a kormányzati Origo azt írja, hogy mégis mond beszédet, csakhogy nem nyilvános helyen, hanem a Zeneakadémiára meghívottak szűrt közönsége előtt, valamikor 23-án kora este.

A lakosságnak meg ezúttal a Fidesz B csapatával kell megelégednie, azzal is október 22-én, amikor a Boross Péter exminiszterelnök, Palkovics László innovációs miniszter-Rétvári Bence államtitkár-trió hallgatható meg. 23-án egyáltalán senki nem mond semmit a kormány részéről, cserébe ingyen lehet megnézni a koronát a Parlamentben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.