Békülésből alpolgármesteri posztot ajánlott a Fidesznek Baja új ellenzéki vezetője, visszautasították

Nyirati Klára

Nyirati Klára, Baja összellenzéki támogatással megválasztott polgármestere, aki kétfős ellenzéki többségű testületet irányíthat a következő öt évben, társadalmi megbízatású alpolgármesternek kérte fel a várost eddig irányító Fidesz egyéni körzetből bejutott helyi képviselőjét, Zöld Lászlónét, ám az nem fogadta el az ajánlatot. 

Zöld Lászlóné

A visszautasítást bejelentő közleményében Nyirati elmagyarázta, hogy

„Azért kértem fel Zöldnét, mert szakítani akartam azzal a háborús gondolkodással, ami városunk életét jellemezte az elmúlt 13 évben.”

 De a gesztus nem talált viszonzásra:

„A Baján ellenzékbe szorult Fidesz azonban elutasította a feléjük nyújtott békejobbot.”

Mivel még ellenzéki oldalról sem értette mindenki, hogy a polgármester miért kért fel egy fideszest helyettesnek, Nyirati részletesebben is kitért a döntése okaira:

„Fontosnak tartottam e gesztussal jelezni, hogy a politikai ellenfél az nem ellenség, a Fidesz szavazói pedig ugyanúgy részei városunknak, mint akik az összefogás jelöltjeire voksoltak. Városunkban nincsenek hazaárulók, mindenki a saját legjobb meggyőződése alapján szavazott úgy, ahogy. Sajnálom a Fidesz döntését, de tudomásul veszem.”

Az elutasítás után végül két alpolgármester lesz Baján, a többségi ellenzéki frakcióban ülő Hajdú Miklós és László Károly. Felhívtam Zöld Lászlónét és megkérdeztem tőle, hogy miért utasította el a felkérést, de ő, bár az érdeklődést megköszönte, nem kívánt nyilatkozni. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.