Nem kicsit, nagyon megdőlt a melegrekord

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több mint 2 fokkal dőlt meg a melegrekord kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Ez sorozatban már a harmadik olyan nap, amikor az előzetes adatok alapján megdőlt az országos napi maximum-hőmérséklet rekordja. 

Szikáncson „július végét idéző magasságba emelkedett a hőmérséklet”, 28,7 Celsius-fokot rögzített az automata. Mostanáig ezen a napon 26,2 fok volt a rekord, amit 1943-ban Budapesten mértek. A fővárosi rekord viszont nem dőlt meg, az továbbra is 26,2 fok. 

A meteorológiai szolgálat kiemelte: az időjárás szélsőségességét jól mutatja, hogy több mint 10 fokkal van melegebb az ilyenkor szokásos 14 foknál. 

A napi csúcshőmérséklet országos átlaga ugyanis 25 fok körül alakult, amely június közepének vagy augusztus végének megfelelő. A következő napokban is marad a szokatlanul meleg idő. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.