A Fidesz értelmezésében 1956-ban az internacionalista baloldal ellen lázadtak fel a magyarok

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

"1956 a szabadságszerető magyar nép lázadása volt az internacionalista baloldal diktatúrája ellen" - állítja a nemzeti ünnep alkalmából kiadott közleményében a kormányzó Fidesz. Közleményük szerint "nem volt olyan rég, hogy az internacionalista baloldal diktatúrát épített itt Európa közepén". A párt szerint 1956-ban ez ellen emelte fel a szavát "békés, vér nélküli forradalomban" a magyar nép.

És bár vértelen forradalmat emlegettet, a párt közleménye következő bekezdésében már arról ír, hogy miért is áldozták életüket akkor a magyarok. Szerintük a kormány aktuális politikai jelszavaiért, vagyis azért, hogy

  • senki ne diktálhassa nekik, hogy kivel éljenek együtt;
  • és hogy sneki ne vegye el tőlük a kultúrájukat.

"A magyar mindörökre szabadságszerető nép, amely soha többé nem felejti az internacionalista baloldal diktatúráját és azt sem, hogy a diktatúra úgy érkezett, hogy bábokat nevezett ki és »felszabadításnak« hirdette magát" - zárul a párt 1956-ot aktuálpolitikai olvasatba helyező közleménye.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.