Garázdaság gyanújával nyomoznak Bede Zsolt ellen

„A rendőrség garázdaság miatt indított nyomozást az október 23-án, a Zeneakadémia előtt történt esettel kapcsolatban, amikor Bede Zsolt, a Vadhajtások munkatársa kitépett egy, a sajtótájékoztatón résztvevő nő kezéből egy plakátot, amely során a nő könnyű sérülést szenvedett” - írja a Hvg. A lapot a BRFK informálta az eljárás tényéről.

A Demokratikus Koalíció aktivistái október 23-án tartottak spontán megmozdulást a Zeneakadémia előtt, ahol beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök is.

A DK-sok „Féltek kijönni az emberek közé”, illetve „Orbán=Borkai" feliratú transzparensekkel demonstráltak, amit megzavart Bede Zsolt. Bede egy plakátot tépett ki Domokos Ágnes kezéből, ám a dulakodás során a nő zúzódásokat szenvedett, mentő vitte el. Bede Zsoltot a rendőrök állították elő, majd csütörtökön a Vadhajtásokon azt írta: „Értetlenül állok azon sajtóhírek előtt, melyek súlyos sérülést tulajdonítanak ennek az akciónak. Jogi úton fogok érvényt szerezni a jó hírnevem megsértése miatt minden rémhír terjesztő sajtóorgánummal szemben.” (Hvg)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.