Nyomasztóan nagy a kórházak adóssága

Tbg
Egészségügy
2019 október 24., 14:10

„Miközben az államháztartás húsz éve nem látott alacsony hiányt produkál, addig a költségvetési intézmények adóssága újra átlépte a 70 milliárd forintot szeptemberben” - írja a Népszava.

A lap azt írja, hatalmas mértékben csökkent az államháztartás hiánya egy hónap alatt 510 milliárdról 303,6 milliárd forintra, és ennek oka az, hogy szeptemberben 464 milliárd forintot küldött Brüsszel uniós támogatás formájában. „... így idén akár hiány nélkül is zárhatna a büdzsé, ám a kormány nagy valószínűséggel az év végén jelentős pénzszórásra készül” - teszik hozzá.

Nem enyhül viszont a költségvetési intézmények adósságterhe sem, így főként a kórházaké, amely az államkincstári adatokból kihámozható összesen 70 milliárdos deficitből 58 milliárd forintot tesz ki. A Honvédkórház egy hónap alatt egymilliárddal növelte adósságát, 4,6 milliárdnál tart, szorosan a nyomában a Péterfi Sándor utcai kórház, amely a négymilliárdos álomhatárt közelíti. (Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.