Azt hitte a vadász, hogy megölte a szarvast, puska nélkül ment oda lecsekkolni, meghalt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Embert ölt egy alaphelyzetben félénk, sebesült növényevő az Egyesült Államokban, az ember fatális hibájából. 

A 66 éves Thomas Alexander az Arkansas állambeli Yelville közelében lesről vadászott és meglőtt egy szarvast. A helyszínen talált nyomok alapján úgy rekonstruálták az esetet, hogy Alexander annyira biztos volt a halálos találatban, hogy fegyverét a lesen hagyva mászott le a létrán és közelítette meg a vélt zsákmányt. Az nem derült ki, hogy betartotta-e a javasolt 30 perces várakozási időt a zsákmány megközelítése előtt.

Csakhogy az állat a legkevésbé sem volt halott. A rendőrség szarvasvért talált a helyszínen, vagyis a vadász találni biztosan talált, a szarvas azonban felpattant, megtámadta és agancsával többször is megdöfte az embert. Az egyedül vadászó idős férfinak annyi ereje még maradt, hogy telefonon felhívja a családját, akik azonnal riasztották a mentőket. Alexander végül a kórházban halt bele a szúrt sebeibe. 

A helyi vadászati hatóság szóvivője szerint elképeztően ritka az ilyesmi, az államban például még soha senki sem halt bele szarvastámadásba. Eddig egyetlen egy hasonló eset fordult elő 2016-ban, de a vadász akkor túlélte az agancsdöféseket.

(via ABC News)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.