Azt hitte a vadász, hogy megölte a szarvast, puska nélkül ment oda lecsekkolni, meghalt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Embert ölt egy alaphelyzetben félénk, sebesült növényevő az Egyesült Államokban, az ember fatális hibájából. 

A 66 éves Thomas Alexander az Arkansas állambeli Yelville közelében lesről vadászott és meglőtt egy szarvast. A helyszínen talált nyomok alapján úgy rekonstruálták az esetet, hogy Alexander annyira biztos volt a halálos találatban, hogy fegyverét a lesen hagyva mászott le a létrán és közelítette meg a vélt zsákmányt. Az nem derült ki, hogy betartotta-e a javasolt 30 perces várakozási időt a zsákmány megközelítése előtt.

Csakhogy az állat a legkevésbé sem volt halott. A rendőrség szarvasvért talált a helyszínen, vagyis a vadász találni biztosan talált, a szarvas azonban felpattant, megtámadta és agancsával többször is megdöfte az embert. Az egyedül vadászó idős férfinak annyi ereje még maradt, hogy telefonon felhívja a családját, akik azonnal riasztották a mentőket. Alexander végül a kórházban halt bele a szúrt sebeibe. 

A helyi vadászati hatóság szóvivője szerint elképeztően ritka az ilyesmi, az államban például még soha senki sem halt bele szarvastámadásba. Eddig egyetlen egy hasonló eset fordult elő 2016-ban, de a vadász akkor túlélte az agancsdöféseket.

(via ABC News)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.