Azt hitte a vadász, hogy megölte a szarvast, puska nélkül ment oda lecsekkolni, meghalt

2019 október 25., péntek 8:40
114

Embert ölt egy alaphelyzetben félénk, sebesült növényevő az Egyesült Államokban, az ember fatális hibájából. 

A 66 éves Thomas Alexander az Arkansas állambeli Yelville közelében lesről vadászott és meglőtt egy szarvast. A helyszínen talált nyomok alapján úgy rekonstruálták az esetet, hogy Alexander annyira biztos volt a halálos találatban, hogy fegyverét a lesen hagyva mászott le a létrán és közelítette meg a vélt zsákmányt. Az nem derült ki, hogy betartotta-e a javasolt 30 perces várakozási időt a zsákmány megközelítése előtt.

Csakhogy az állat a legkevésbé sem volt halott. A rendőrség szarvasvért talált a helyszínen, vagyis a vadász találni biztosan talált, a szarvas azonban felpattant, megtámadta és agancsával többször is megdöfte az embert. Az egyedül vadászó idős férfinak annyi ereje még maradt, hogy telefonon felhívja a családját, akik azonnal riasztották a mentőket. Alexander végül a kórházban halt bele a szúrt sebeibe. 

A helyi vadászati hatóság szóvivője szerint elképeztően ritka az ilyesmi, az államban például még soha senki sem halt bele szarvastámadásba. Eddig egyetlen egy hasonló eset fordult elő 2016-ban, de a vadász akkor túlélte az agancsdöféseket.

(via ABC News)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt