Botka László nem ült be az MSZP-frakcióba

Váratlan bejelentéssel kezdődött a szegedi közgyűlés alakulóülése: Botka László polgármester az MSZP-frakciója helyett, a most alapított Összefogás Szegedért Egyesület képviselőcsoportjának lett tagja. Botka korábban az MSZP választmányi elnöke, majd miniszterelnök-jelöltje volt, míg el nem lehetetlenítették. Az alakulóülésen mondott beszédében a polgármester kijelentette: 

"Fel kell készítenünk városunkat a globális klímaváltozás káros hatásaira. Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, minthogy Szeged legyen az ország legzöldebb és legegészségesebb magyar városa. Megújuló gondolkodásmódra és energiára van szükségünk. Környezetbarát közlekedésre, a közösségi és a kerékpáros közlekedés fejlesztésére, a károsanyag-kibocsátás radikális csökkentésére, a zöldterület nagyarányú bővítésére, fák ültetésére, a parkjaink, ligeteink és kertjeink növelésére. Fenntarthatóvá fogjuk tenni városunkat, újrahasznosítjuk a hulladékunkat, szigeteljük épületeinket, bevezetjük a geotermikus fűtési rendszert, tovább növeljük az elektromos közlekedés arányát a városi közlekedésben."

Botka László hozzátette: gondoskodni kell arról, hogy "Szeged a jövő generációjának is otthonos, élhető, zöld és egészséges város legyen." (szeged.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.