Botka László nem ült be az MSZP-frakcióba

POLITIKA
2019 október 25., 15:18
comments 212

Váratlan bejelentéssel kezdődött a szegedi közgyűlés alakulóülése: Botka László polgármester az MSZP-frakciója helyett, a most alapított Összefogás Szegedért Egyesület képviselőcsoportjának lett tagja. Botka korábban az MSZP választmányi elnöke, majd miniszterelnök-jelöltje volt, míg el nem lehetetlenítették. Az alakulóülésen mondott beszédében a polgármester kijelentette:

"Fel kell készítenünk városunkat a globális klímaváltozás káros hatásaira. Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, minthogy Szeged legyen az ország legzöldebb és legegészségesebb magyar városa. Megújuló gondolkodásmódra és energiára van szükségünk. Környezetbarát közlekedésre, a közösségi és a kerékpáros közlekedés fejlesztésére, a károsanyag-kibocsátás radikális csökkentésére, a zöldterület nagyarányú bővítésére, fák ültetésére, a parkjaink, ligeteink és kertjeink növelésére. Fenntarthatóvá fogjuk tenni városunkat, újrahasznosítjuk a hulladékunkat, szigeteljük épületeinket, bevezetjük a geotermikus fűtési rendszert, tovább növeljük az elektromos közlekedés arányát a városi közlekedésben."

Botka László hozzátette: gondoskodni kell arról, hogy "Szeged a jövő generációjának is otthonos, élhető, zöld és egészséges város legyen." (szeged.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt