Botka László nem ült be az MSZP-frakcióba

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Váratlan bejelentéssel kezdődött a szegedi közgyűlés alakulóülése: Botka László polgármester az MSZP-frakciója helyett, a most alapított Összefogás Szegedért Egyesület képviselőcsoportjának lett tagja. Botka korábban az MSZP választmányi elnöke, majd miniszterelnök-jelöltje volt, míg el nem lehetetlenítették. Az alakulóülésen mondott beszédében a polgármester kijelentette: 

"Fel kell készítenünk városunkat a globális klímaváltozás káros hatásaira. Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, minthogy Szeged legyen az ország legzöldebb és legegészségesebb magyar városa. Megújuló gondolkodásmódra és energiára van szükségünk. Környezetbarát közlekedésre, a közösségi és a kerékpáros közlekedés fejlesztésére, a károsanyag-kibocsátás radikális csökkentésére, a zöldterület nagyarányú bővítésére, fák ültetésére, a parkjaink, ligeteink és kertjeink növelésére. Fenntarthatóvá fogjuk tenni városunkat, újrahasznosítjuk a hulladékunkat, szigeteljük épületeinket, bevezetjük a geotermikus fűtési rendszert, tovább növeljük az elektromos közlekedés arányát a városi közlekedésben."

Botka László hozzátette: gondoskodni kell arról, hogy "Szeged a jövő generációjának is otthonos, élhető, zöld és egészséges város legyen." (szeged.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.