Botka László nem ült be az MSZP-frakcióba

POLITIKA
2019 október 25., 15:18
comments 205

Váratlan bejelentéssel kezdődött a szegedi közgyűlés alakulóülése: Botka László polgármester az MSZP-frakciója helyett, a most alapított Összefogás Szegedért Egyesület képviselőcsoportjának lett tagja. Botka korábban az MSZP választmányi elnöke, majd miniszterelnök-jelöltje volt, míg el nem lehetetlenítették. Az alakulóülésen mondott beszédében a polgármester kijelentette:

"Fel kell készítenünk városunkat a globális klímaváltozás káros hatásaira. Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, minthogy Szeged legyen az ország legzöldebb és legegészségesebb magyar városa. Megújuló gondolkodásmódra és energiára van szükségünk. Környezetbarát közlekedésre, a közösségi és a kerékpáros közlekedés fejlesztésére, a károsanyag-kibocsátás radikális csökkentésére, a zöldterület nagyarányú bővítésére, fák ültetésére, a parkjaink, ligeteink és kertjeink növelésére. Fenntarthatóvá fogjuk tenni városunkat, újrahasznosítjuk a hulladékunkat, szigeteljük épületeinket, bevezetjük a geotermikus fűtési rendszert, tovább növeljük az elektromos közlekedés arányát a városi közlekedésben."

Botka László hozzátette: gondoskodni kell arról, hogy "Szeged a jövő generációjának is otthonos, élhető, zöld és egészséges város legyen." (szeged.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.