Deutsch Tamás szerint az EU a füle botját sem mozgatja

politika
2019 október 25., 16:19
comments 211

A HírTV Magyarország élőben című műsorában próbálta megmagyarázni a kormányzati álláspontot Törökország-ügyében Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője pár percen belül mondott magának ellent. Előbb kijelentette, hogy a Szíriából érkezett 

"a menekülteknek, migránsoknak az ellátása a török állam költségét terheli. Az elmúlt években több megállapodás volt az Európai Unió és Törökország között, hogy jelentős összeggel az Európai Unió hozzájárult, kiegészítő mértékben, de hozzájárult ennek a hatalmas migráns tömegnek a Törökországban való ellátásához."

link Forrás

Majd nem sokkal később azt mondta, hogy


"most ehelyett évek óta folyamatos egzecíroztatás - elnézést kérek, hogy egy ilyen polgári televízió esti műsorában ezt mondom - de mondvacsinált okokból való csesztetés az, amit Törökország kap az Európai Uniótól. Az Európai Unió a füle botját sem mozgatja ezzel a súlyos problémára, három és fél millió migráns problémájával kapcsolatban. "

Füle botja vs. jelentős összeg. Legutóbb júliusban közölte az Európai Bizottság, hogy  újabb 1,41 milliárd eurót fordít a Törökországban tartózkodó menekültek ellátására. Az összeg a 2016-ban megkötött ankarai megállapodás mintegy 6 milliárd eurós támogatási csomagjának része. Ekkor Johannes Hahn, az európai szomszédságpolitikáért és csatlakozási tárgyalásokért felelős biztos arról beszélt, hogy megkezdik az előkészítését egy "további jelentős anyagi hozzájárulást rögzítő, legkésőbb 2025 közepéig tartó intézkedéseket tartalmazó egyezmény" megkötésére. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.