Deutsch Tamás szerint az EU a füle botját sem mozgatja

2019 október 25., péntek 16:19
212

A HírTV Magyarország élőben című műsorában próbálta megmagyarázni a kormányzati álláspontot Törökország-ügyében Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője pár percen belül mondott magának ellent. Előbb kijelentette, hogy a Szíriából érkezett 

"a menekülteknek, migránsoknak az ellátása a török állam költségét terheli. Az elmúlt években több megállapodás volt az Európai Unió és Törökország között, hogy jelentős összeggel az Európai Unió hozzájárult, kiegészítő mértékben, de hozzájárult ennek a hatalmas migráns tömegnek a Törökországban való ellátásához."

Majd nem sokkal később azt mondta, hogy


"most ehelyett évek óta folyamatos egzecíroztatás - elnézést kérek, hogy egy ilyen polgári televízió esti műsorában ezt mondom - de mondvacsinált okokból való csesztetés az, amit Törökország kap az Európai Uniótól. Az Európai Unió a füle botját sem mozgatja ezzel a súlyos problémára, három és fél millió migráns problémájával kapcsolatban. "

Füle botja vs. jelentős összeg. Legutóbb júliusban közölte az Európai Bizottság, hogy  újabb 1,41 milliárd eurót fordít a Törökországban tartózkodó menekültek ellátására. Az összeg a 2016-ban megkötött ankarai megállapodás mintegy 6 milliárd eurós támogatási csomagjának része. Ekkor Johannes Hahn, az európai szomszédságpolitikáért és csatlakozási tárgyalásokért felelős biztos arról beszélt, hogy megkezdik az előkészítését egy "további jelentős anyagi hozzájárulást rögzítő, legkésőbb 2025 közepéig tartó intézkedéseket tartalmazó egyezmény" megkötésére. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt