Feltörték a Gyógyszerészeti Intézet szerverét

bűnügy
2019 október 25., 12:58

Pénteken tájékoztatta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az MTI-t, hogy október 1-jén feltörték az intézmény weblapját.

A támadó a külső sérülékenység kihasználásával hozzáférhetett az OGYÉI teljes adatbázisához,

közölték. A tájékoztatás szerint "az adatvédelmi incidens legnagyobb számban a hírlevél-feliratkozások, valamint patikák adatbázisát érintette. Ezek mellett nagyszámban érintettek voltak gyógyszer-nagykereskedők adatai és a mellékhatás-bejelentő rendszer egy része."

"Az érintett adatok között vannak nevek, elérhetőségek, e-mailek jelszavakkal együtt, valamint betegadatok, köztük kórtörténet is,"

tették hozzá. Az OGYÉI a behatolás után csak két nappal, október 3-án értesítette a Nemzeti Kibervédelmi Intézetet, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.