18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

Három újabb gyanúsítottat tartóztattak le az essex-i halálkamion ügyében

2019 október 25., péntek 18:42
20

A BBC péntek esti beszámolója szerint három további gyanúsítottat vettek őrizetbe a nap folyamány az essex-i halálkamion ügyében. A hatóságok csak annyit közöltek, hogy egy 38 éves férfit és egy szintén 38 éves nőt embercsempészetre szőtt összeesküvés és 39 rendbeli emberölés gyanújával vettek őrizetbe. Majd nem sokkal később arról adtak hírt, hogy egy 48 éves észak-írországi férfit is őrizetbe vettek a Londonhoz közeli Stansted nemzetközi repülőtéren, hasonló vádak alapján. 

Fotó: BEN STANSALL/AFP

A rendőrség hozzátette: zajlik az áldozatok halottkémi vizsgálata, elhuzódó eljárásra kell számítani. Bár korábban rendőrség azt közölte, hogy 31 férfi és 8 nő holttestét találták meg a kamion pótkocsijában, és mindannyian kínai állampolgárok voltak. A BBC szerint vannak köztük vietnamiak is. A brit közszolgálati adó szerint hat olyan vietnami családról tudnak, amik attól tartanak, hogy hozzátartozóik lehettek a hűtőkamion rakterében. Egyikük egy Thi Tra My nevű fiatal nő, aki legutóbb kedden késő este - néhány órával a kamion megtalálása előtt - küldött kétségbeesett szöveges üzeneteket családjának arról, hogy nem kap levegőt és halálán van. A 26 éves nő bátyja szerint testvére október elején Kínán keresztül utazott Franciaországba,

először október 19-én kísérelte meg az átkelést Nagy-Britanniába, de akkor feltartóztatták és visszafordították. 

A testvér szerint a család 30 ezer fontot fizetett ki  Thi Tra My utazására.  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt