Kikapott Dunaújvárosban a Fidesz, magukkal vitték a merevlemezeket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Cserna Gábor (Fidesz-KDNP), Dunaújváros volt polgármestere aláírja a Modern városok program keretében kötött együttmûködési megállapodást a dunaújvárosi polgármesteri hivatalban 2016. május 31-énFotó: Koszticsák Szilárd


A Magyar Hang nyomán az Index írt arról csütörtök este, hogy az önkormányzati választáson elbukott dunaújvárosi alpolgármesternél vannak az eddig a városházán lévő hivatali gépekben használt merevlemezek, és ő azt egyelőre nem hajlandó visszaszolgáltatni. 

A polgármesternek megválasztott Pintér Tamás a Magyar Hangnak azt nyilatkozta, hogy 

„az eddigi polgármester (Cserna Gábor), az egyik alpolgármester, illetve a polgármesteri kabinetvezető gépeiből hiányoznak a winchesterek”. 

Pintér Tamás már a jegyzőhöz fordult az ügyben, és rendőrségi feljelentés is született. Szepesi a jegyző kérdésére azt a tájékoztatást adta, hogy 

„az adathordozót nem ő vitte el az irodájából, már nála van, de most még nem adja vissza, hiszen azon «nemzetbiztonsági adatok» vannak, és csak «az érintett társaságok írásos engedélyével» válhat meg a merevlemeztől.”

A Magyar Hang szerint viszont sánta az érvelés, mivel minősített adatok tárolása eleve biztonsági feltételekhez kötött, azokat csak úgy hivatali gépen tárolni nem lehet, és minősített adatokhoz sima írásos engedéllyel sem lehet hozzáférni, azok kezeléséhez átvilágítás szükséges. 

A jobbikos Pintér amúgy elég simán, 56 százalékkal hozta Dunaújvárost a 41 százalékon végző Cserna Gábor előtt. (Index via Magyar Hang)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.