Kikapott Dunaújvárosban a Fidesz, magukkal vitték a merevlemezeket

POLITIKA
2019 október 25., 10:41
comments 189
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Cserna Gábor (Fidesz-KDNP), Dunaújváros volt polgármestere aláírja a Modern városok program keretében kötött együttmûködési megállapodást a dunaújvárosi polgármesteri hivatalban 2016. május 31-én
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Cserna Gábor (Fidesz-KDNP), Dunaújváros volt polgármestere aláírja a Modern városok program keretében kötött együttmûködési megállapodást a dunaújvárosi polgármesteri hivatalban 2016. május 31-én Fotó: Koszticsák Szilárd


A Magyar Hang nyomán az Index írt arról csütörtök este, hogy az önkormányzati választáson elbukott dunaújvárosi alpolgármesternél vannak az eddig a városházán lévő hivatali gépekben használt merevlemezek, és ő azt egyelőre nem hajlandó visszaszolgáltatni. 

A polgármesternek megválasztott Pintér Tamás a Magyar Hangnak azt nyilatkozta, hogy 

„az eddigi polgármester (Cserna Gábor), az egyik alpolgármester, illetve a polgármesteri kabinetvezető gépeiből hiányoznak a winchesterek”. 

Pintér Tamás már a jegyzőhöz fordult az ügyben, és rendőrségi feljelentés is született. Szepesi a jegyző kérdésére azt a tájékoztatást adta, hogy 

„az adathordozót nem ő vitte el az irodájából, már nála van, de most még nem adja vissza, hiszen azon «nemzetbiztonsági adatok» vannak, és csak «az érintett társaságok írásos engedélyével» válhat meg a merevlemeztől.”

A Magyar Hang szerint viszont sánta az érvelés, mivel minősített adatok tárolása eleve biztonsági feltételekhez kötött, azokat csak úgy hivatali gépen tárolni nem lehet, és minősített adatokhoz sima írásos engedéllyel sem lehet hozzáférni, azok kezeléséhez átvilágítás szükséges. 

A jobbikos Pintér amúgy elég simán, 56 százalékkal hozta Dunaújvárost a 41 százalékon végző Cserna Gábor előtt. (Index via Magyar Hang)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.