18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Legalább fél napon át voltak mínusz 25 fokban az essex-i halálkonténer áldozatai

külföld
2019 október 25., 02:57
Thurrock, Essex, Nagy-Britannia. Itt állt az a fagyasztó konténer, amiben 39 kínai állampolgár holttestét találták meg 2019. október 23-én
photo_camera Thurrock, Essex, Nagy-Britannia. Itt állt az a fagyasztó konténer, amiben 39 kínai állampolgár holttestét találták meg 2019. október 23-én Fotó: Tayfun Salci/Anadolu Agency

Szerdán 39 ember holttestét találták meg egy kamionkonténerben a kelet-angliai Essex megyében. 

Csütörtökön az angliai sajtóban megjelent, hogy az áldozatok mind kínaiak voltak. A rendőrség gyilkosság gyanújával ki is hallgatta a teherautó 25 éves sofőrjét, Mo Robinsont, és két helyszínen razziára is sor került - a rendőrség „szervezett bűnözői csoportokat azonosított” az üggyel kapcsolatban. Azt is lehet tudni, hogy a kamionnak ugyan bolgár rendszáma van, 2017-es regisztrációja óta nem lépett be Bulgáriába, így az áldozatok sem szállhattak be ott. 

Péntek hajnalban a Guardian írt meg újabb részleteket az üggyel kapcsolatban. A kamion Belgiumon keresztül közelítette meg Nagy-Britanniát, az utasok pedig már a kompra szállás előtt csapdába estek a kamionkonténerben. Ezt a belga hatóságok is megerősítették. 

A belga rendőrség közölte azt is, hogy a 31 férfi és 8 nő (köztük egy gyerek) legalább 10 órán keresztül volt bezárva a mínusz 25 fokra hűtött konténerbe már azelőtt, hogy a kamion megérkezett volna a zeebrugge-i kikötőbe kedd délután. A hűtött konténer le volt pecsételve, amikor a belga hatóságok kívülről ellenőrizték a vízre szállás előtt. Bruges polgármestere a belga sajtóban elmondta, életszerűtlen, hogy a konténert felnyitották volna, mielőtt a komp továbbhaladt Nagy-Britannia felé. 

A hatóságok az ír és a kínai hatóságokkal együttműködve nyomoznak, és hogy a gyanú szerint egy Észak-írországban aktív, embercsempészettel foglalkozó bűnszervezet lehet érintett az ügyben. 

Robinson Dublinból érkezett Nagy-Britanniába, és ő szállította tovább a Zeebrugge-ből érkező konténert. Hogy ki szállította a belgiumi kikötőig a konténert, arról nem adtak ki információt a hatóságok. A kikötőben készült kamerafelvételeket még elemzik a hatóságok. (Guardian)