Mindent megmagyaráz: 48 ezer rezsiutalványt nem tudtak kikézbesíteni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Több mint 48 ezer rezsiutalvány kézbesítése volt sikertelen," közölte a Portfolio érdeklődédésére a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesületének elnöke. Karácsony Mihály a Magyar Posta adataira hivatkozva elmondta, hogy 2019. szeptember 30-án 2334 küldemény még várta helyi postán, hogy érte menjenek, 

további 48 171 levélért viszont senki sem ment, azokat a Magyar Államkincstárnak visszaküldték. 

Mivel egy borítékban kilencezer forint értékű rezsiutalvány volt, több mint 433 millió forint "ragadt bent", írja a lap. Karácsony Mihály hozzátette: javasolni fogják, hogy "a kézbesítetlen utalványok értékével növeljék meg a jövő évi költségvetési törvényben szereplő 800 millió forintos, több éve változatlan méltányossági nyugdíjemelésre biztosított keretet.".

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.