Muszlim munkatársat nem szeretnének a magyarok

POLITIKA
2019 október 25., 14:30
comments 281

Az Európai Bizottság legfrissebb felmérésére rácáfol arra a véleményre, hogy növekszik a diszkrimináció Európában. Az Euronews által bemutatott adatok szerint

most uniós polgárok 88 százaléka elfogadná, ha női politikus vezetné az országát, míg négy évvel ezelőtt ez az arány csak 81 százalék volt.

Ehhez hasonlóan 2015 óta öt százalékponttal 76 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint az LMBT közösségnek hasonló jogokat kellene kapnia, mint a heteroszexuálisoknak.

A vallási előítélekre is rákérdeztek májusban, a felmérést kitöltő több mint ezer magyar válaszadó

mindössze 37 százaléka érezné magát teljesen, 22 százaléka mérsékeltek kényelmesen muszlim munkatárssal.

A magyarok még meleg, vagy színesbörű kollégát is jobban tolerálnának, mint iszlámhitűt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.