Szijjártó Péter szerint Európa csak akkor lehet újra versenyképes, ha visszatér a keresztényi alapokhoz

Egykori gimnáziumába, a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégiumba látogatott a külügyminiszter pénteken, hogy a refektórium átadóján mondjon ünnepi beszédet. Szijjártó Péter előbb arról beszélt, hogy 

"a világban zajló változások nyomán Magyarország akkor tud erős maradni, ha ragaszkodik nemzeti identitásához, és nem hagyja eltávolítani magától történelmi örökségét, a keresztény gyökereket."

Sőt, szerinte büszkének kell lenni arra, hogy "azon bátrak közé tartozunk, akik "világosan, egyenesen és őszintén" beszélnek a kihívásokról, az értékekről és a kihívásokra adandó válaszok keresztény alapjáról, ahogy arra is: nem félünk kimondani azt, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. " Szijjártó hozzátette: 

"annak, hogy Magyarországnak kereszténydemokrata kormánya van, óriási jelentősége van a nemzetközi politikai és gazdasági változások jelentette turbulenciák közepette."

Végül kijelentette: 

"Európa csak akkor lehet újra erős és versenyképes, ha visszatér a keresztényi alapokhoz."

(MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.