Szijjártó Péter szerint Európa csak akkor lehet újra versenyképes, ha visszatér a keresztényi alapokhoz

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Egykori gimnáziumába, a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégiumba látogatott a külügyminiszter pénteken, hogy a refektórium átadóján mondjon ünnepi beszédet. Szijjártó Péter előbb arról beszélt, hogy 

"a világban zajló változások nyomán Magyarország akkor tud erős maradni, ha ragaszkodik nemzeti identitásához, és nem hagyja eltávolítani magától történelmi örökségét, a keresztény gyökereket."

Sőt, szerinte büszkének kell lenni arra, hogy "azon bátrak közé tartozunk, akik "világosan, egyenesen és őszintén" beszélnek a kihívásokról, az értékekről és a kihívásokra adandó válaszok keresztény alapjáról, ahogy arra is: nem félünk kimondani azt, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. " Szijjártó hozzátette: 

"annak, hogy Magyarországnak kereszténydemokrata kormánya van, óriási jelentősége van a nemzetközi politikai és gazdasági változások jelentette turbulenciák közepette."

Végül kijelentette: 

"Európa csak akkor lehet újra erős és versenyképes, ha visszatér a keresztényi alapokhoz."

(MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.