Szijjártó Péter szerint Európa csak akkor lehet újra versenyképes, ha visszatér a keresztényi alapokhoz

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egykori gimnáziumába, a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégiumba látogatott a külügyminiszter pénteken, hogy a refektórium átadóján mondjon ünnepi beszédet. Szijjártó Péter előbb arról beszélt, hogy 

"a világban zajló változások nyomán Magyarország akkor tud erős maradni, ha ragaszkodik nemzeti identitásához, és nem hagyja eltávolítani magától történelmi örökségét, a keresztény gyökereket."

Sőt, szerinte büszkének kell lenni arra, hogy "azon bátrak közé tartozunk, akik "világosan, egyenesen és őszintén" beszélnek a kihívásokról, az értékekről és a kihívásokra adandó válaszok keresztény alapjáról, ahogy arra is: nem félünk kimondani azt, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. " Szijjártó hozzátette: 

"annak, hogy Magyarországnak kereszténydemokrata kormánya van, óriási jelentősége van a nemzetközi politikai és gazdasági változások jelentette turbulenciák közepette."

Végül kijelentette: 

"Európa csak akkor lehet újra erős és versenyképes, ha visszatér a keresztényi alapokhoz."

(MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.