Tóth Bertalan pártelnök kezdeményezte Lackner Csaba kizárását

POLITIKA
2019 október 25., 13:14
comments 23

Kezdeményezte az MSZP országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsánál Lackner Csaba pártból való kizárását Tóth Bertalan pénteken. A szocialista pártelnök Facebook-posztjában a döntést azzal indokolta, hogy lejárt a határidő, amit a korrupciógyanúba keveredett kispesti önkormányzati képviselőnek szabtak, de Lackner végül nem nyilatkozott a képviselői mandátuma sorsáról. Tóth szerint az etikai bizottság nyolc napon belül dönt a párttagságról. 

"Egyértelművé tettem korábban is: akár igazak a vádak, akár nem, meg kell adni a lehetőséget, hogy megvédje magát a képviselő, de azt éreznie kellene, hogy a vele szemben megfogalmazott vádak a közösségünkre nézve is súlyos terhet jelentenek, ezért tudnia kellene, mi a kötelessége,"

írta a pártelnök.  

link Forrás

Lacknerről a HírTV hozott nyilvánosságra olyan videót, amiben kábítószerfogyasztásra készül, illetve hangfelvételt, amin többek közt a kerületeket, önkormányzatokat behálózó korrrupcióról ad elő. Utóbbi miatt a rendőrség gazdasági vesztegetés miatt nyomozást rendelt el. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.