Tóth Bertalan pártelnök kezdeményezte Lackner Csaba kizárását

2019 október 25., péntek 13:14
23

Kezdeményezte az MSZP országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsánál Lackner Csaba pártból való kizárását Tóth Bertalan pénteken. A szocialista pártelnök Facebook-posztjában a döntést azzal indokolta, hogy lejárt a határidő, amit a korrupciógyanúba keveredett kispesti önkormányzati képviselőnek szabtak, de Lackner végül nem nyilatkozott a képviselői mandátuma sorsáról. Tóth szerint az etikai bizottság nyolc napon belül dönt a párttagságról. 

"Egyértelművé tettem korábban is: akár igazak a vádak, akár nem, meg kell adni a lehetőséget, hogy megvédje magát a képviselő, de azt éreznie kellene, hogy a vele szemben megfogalmazott vádak a közösségünkre nézve is súlyos terhet jelentenek, ezért tudnia kellene, mi a kötelessége,"

írta a pártelnök.  

Lacknerről a HírTV hozott nyilvánosságra olyan videót, amiben kábítószerfogyasztásra készül, illetve hangfelvételt, amin többek közt a kerületeket, önkormányzatokat behálózó korrrupcióról ad elő. Utóbbi miatt a rendőrség gazdasági vesztegetés miatt nyomozást rendelt el. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt