Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

Bill Gates, a Microsoft alapítója 2017. június 24-én MonacóbanFotó: VALERY HACHE/AFP

Ismét  Bill Gates a világ leggazdagabb embere, de nem azért, mert hirtelen még több pénzt keresett, hanem mert az eddig leggazdagabbként számon tartott Amazon-alapító Jeff Bezos számottevően veszített vagyonából - írja a Forbes.  

Az Amazon részvényei 7 százalékot estek, és ezzel Bezos vagyona 103,9 milliárd dollárra esett vissza. A Microsoft alapító Gates tényleges vagyona eközben 105,7 milliárd dollár. 

Bezos tavaly lett a világ leggazdagabb embere az üzleti lap listáján, és előzte meg Gates-t, aki 24 éven keresztül mondhatta el magáról ugyanezt. 160 milliárd dolláros vagyona volt akkor az Amazon első emberének, csak közben bejött egy költséges válás. 

Jeff Bezos a válásról szóló egyezség nyomán részvénycsomagjának egynegyedét adta át volt feleségének, MacKenzie Bezos-nak, aki ezzel 32,7 milliárd dolláros vagyonra tett szert. Ami önmagában elegendő volt ahhoz, hogy a világ 20. leggazdagabb embere legyen. 

Jeff Bezos, az Amazon alapítója, és felesége, MacKenzie BezosFotó: Jörg Carstensen/dpa Picture-Alliance/AFP

A részvényárak esése egyébként annak köszönhető, hogy az Amazon csütörtökön jelentette be harmadik negyedéves számait, és először fordult elő 2017 óta, hogy a cég nyeresége csökkenni kezdett. 

Az Amazon azzal magyarázta a romló adatokat, hogy nagy logisztikai és infrastrukturális fejlesztéseken dolgoznak épp annak érdekében, hogy minden prémium ügyfelet egy nap alatt ki tudjanak szolgálni. 

Gates 2014-ben kiszállt a Microsoft operatív vezetéséből és részvényei jelentős részét is pénzzé tette, hogy alapítványi tevékenységére és kutatómunkára fókuszáljon. 1987 óta szerepel a Forbes leggazdagabb embereket soroló listáin. (Forbes)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.