99 éves korában elhunyt India legidősebb jógaoktatója

külföld
2019 október 26., 17:29
comments 120
V Nanammal, India jóganagyija legendás rózsaszín sárijában a kép jobbszélén.
photo_camera V Nanammal, India jóganagyija legendás rózsaszín sárijában a kép jobbszélén. Fotó: MANJUNATH KIRAN/AFP

99 éves korában elhunyt V Nanammal, India legidősebb jógaoktatója. Nanammal még pár hónapja is naponta száz tanítványának tartott órákat.

Az India legdélibb részén, Tamil Naduban gazdálkodó családban született Nanammalt édesapja tanította meg jógázni. Élete során több mint ötven ászanát sajátított el, és tudását az évek során több millió tanítványával osztotta meg - közülük több százan maguk is jógaoktatók lettek.

link Forrás

A hazájában jóganagyiként emlegetett Nanammalt India egyik legmagasabb polgári érdemrendjével, a Parma Shrivel is kitüntették.

Nanammal - aki az elmúlt években a Youtube-on is nagyon népszerű lett legendás rózsaszín sarijában bemutatott bonyolult ászanáival - egy hete kiesett az ágyából, és azóta gyengélkedett, írta családtagjaira hivatkozva az indiai PTI hírügynökség. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.