99 éves korában elhunyt India legidősebb jógaoktatója

V Nanammal, India jóganagyija legendás rózsaszín sárijában a kép jobbszélén.Fotó: MANJUNATH KIRAN/AFP

99 éves korában elhunyt V Nanammal, India legidősebb jógaoktatója. Nanammal még pár hónapja is naponta száz tanítványának tartott órákat.

Az India legdélibb részén, Tamil Naduban gazdálkodó családban született Nanammalt édesapja tanította meg jógázni. Élete során több mint ötven ászanát sajátított el, és tudását az évek során több millió tanítványával osztotta meg - közülük több százan maguk is jógaoktatók lettek.

A hazájában jóganagyiként emlegetett Nanammalt India egyik legmagasabb polgári érdemrendjével, a Parma Shrivel is kitüntették.

Nanammal - aki az elmúlt években a Youtube-on is nagyon népszerű lett legendás rózsaszín sarijában bemutatott bonyolult ászanáival - egy hete kiesett az ágyából, és azóta gyengélkedett, írta családtagjaira hivatkozva az indiai PTI hírügynökség. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.