Kecskeméten, Szegeden és Nyíregyházán is veszélyes ma lélegezni

Az ország három településén veszélyes, négy másik településén egészségtelen ma a levegő a légszennyezés miatt, és további tizenhét településen kifogásolható a levegőminőség, közölte Facebook-oldalán a Nemzeti Egészségügyi Központ.

Beszámolójuk szerint Kecskeméten, Nyíregyházán és Szegeden veszélyes a levegőminőség. Ez azt jelenti, hogy itt még az egészséges embereknél is jelentkezhetnek légúti tünetek. Az itt élőknek azt javasolják, hogy a lehető legkevesebb időt töltsék a szabadban.

Debrecenben, Dunaújvárosban, Oszláron és Szolnokon egészségtelen a levegő minősége, itt a krónikus betegségben szenvedőknek, az időseknek és a gyerekeknek tanácsolják azt, hogy maradjanak otthon.

További 17 településen, Budapesten, Mosonmagyaróváron, Győrben, Veszprémben, Pécsen, Székesfehérváron, Dorogon, Százhalombattán, Tökölön, Vácon, Salgótarjánban, Putnokon, Egerben, Kazincbarcikán, Sajószentpéterben, Miskolcon, Hernádszurdokban pedig kifogásolt a levegő minősége.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.