Nyolc ember halálát okozta a Japánra lezúduló eső

külföld
2019 október 26., 06:12
comments 44

Legalább nyolc ember halálát okozta Japán középső részén az özönvízszerű esőzés. Tokió szomszédságában, Csiba prefektúra egyik városában, Ushikuban fél nap alatt csaknem 300 milliméter eső esett.

Elárasztott út Mobaravárosban, a Tokió melletti Csiba prefektúrában, ahol a lezúduló özönvízszerű esőzések okozta áradások és sárlavinák legalább nyolc ember halálát okozták.
photo_camera Elárasztott út Mobaravárosban, a Tokió melletti Csiba prefektúrában, ahol a lezúduló özönvízszerű esőzések okozta áradások és sárlavinák legalább nyolc ember halálát okozták. Fotó: Kunihiko Miura/The Yomiuri Shimbun

A hatalmas mennyiségű csapadék áradásokat és sárlavinákat okozott. A nyolc halálos áldozaton túl négy ember eltűnt.

Csiba prefektúrában több helyen leálltak a vonatok, és az ivóvízellátás is akadozik, több ezer otthon maradt vezetékes víz nélkül.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a környéken egy hónapon belül már a harmadik tájfun pusztít, és a korábbi károkat, a gátak sérüléseit még nem sikerült felszámolni. Két hete Csibának is kijutott a Hagibis tájfunból, amely Japánban összesen közel száz ember halálát okozta. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.