Nyolc ember halálát okozta a Japánra lezúduló eső

külföld
2019 október 26., 06:12

Legalább nyolc ember halálát okozta Japán középső részén az özönvízszerű esőzés. Tokió szomszédságában, Csiba prefektúra egyik városában, Ushikuban fél nap alatt csaknem 300 milliméter eső esett.

Elárasztott út Mobaravárosban, a Tokió melletti Csiba prefektúrában, ahol a lezúduló özönvízszerű esőzések okozta áradások és sárlavinák legalább nyolc ember halálát okozták.
photo_camera Elárasztott út Mobaravárosban, a Tokió melletti Csiba prefektúrában, ahol a lezúduló özönvízszerű esőzések okozta áradások és sárlavinák legalább nyolc ember halálát okozták. Fotó: Kunihiko Miura/The Yomiuri Shimbun

A hatalmas mennyiségű csapadék áradásokat és sárlavinákat okozott. A nyolc halálos áldozaton túl négy ember eltűnt.

Csiba prefektúrában több helyen leálltak a vonatok, és az ivóvízellátás is akadozik, több ezer otthon maradt vezetékes víz nélkül.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a környéken egy hónapon belül már a harmadik tájfun pusztít, és a korábbi károkat, a gátak sérüléseit még nem sikerült felszámolni. Két hete Csibának is kijutott a Hagibis tájfunból, amely Japánban összesen közel száz ember halálát okozta. (Via MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.