A Bundesliga történetében először okozott 11-est olyan játékos, aki a meccsen pályára se lépett

futball
2019 október 27., 10:11

A Bundesliga 2-ben a pénteki Holtsen Kiel–Bochum meccsen egy érdekes, ritka pillanat történt:

A hazaiak 1-0-s vezetésénél a 38. percben Silvere Ganvoula lőtt rá a Kiel kapujára, de a lövés keresztbe ment, és úgy tűnt, hogy ki fog menni.

Az alapvonal mögött melegítő Michael Eberwein lestoppolta a pályáról kifelé tartó labdát, de videóbírón megnézték, és kiderült, hogy még a vonal előtt avatkozott a játékba. Bár a közelben sem volt senki, simán kiment volna a labda, a szabálykönyv tiltja ezt, csapatvezető, cserejátékos és kiállított játékos sem avatkozhat be.

A bíró sárga lapot ad Michael Eberweinnek
photo_camera A bíró sárga lapot ad Michael Eberweinnek Fotó: firo Sportphoto/Selim Sudheimer/Picture-Alliance/AFP

A Bundesliga története során először ítéltek meg 11-est egy kispados játékos miatt, és Michael Eberwein úgy kapott sárga lapot, hogy nem is állt pályára. Ganvoula belőtte a büntetőt.

link Forrás

A Kiel egyébként végül így is nyert 2-1-re. (Index)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.