Egy szelfi oldott meg egy dél-afrikai gyerekrablási ügyet

bűnügy
2019 október 27., 17:21
comments 94

A BBC arról írt, hogy 1997-ben egy nővérnek öltözött nő elrabolt egy alvó anyja mellett fekvő csecsemőt, és kisétált vele a fokvárosi kórház kapuján, az elrabolt lány pedig 17 évvel később egy szelfiből tudta meg, hogy nem a vér szerinti anyja nevelte fel.

A 17 éves Miché Solomonnak az osztálytársai szóltak, hogy nagyon hasonlít rá egy alsóbb osztályban lévő lány, Cassidy Nurse. Találkoztak, és gyorsan nagyon jó barátok lettek. Aztán készült egy közös szelfi, amit megláttak Cassidy szülei, akik megkérték a lányukat, hogy kérdezze meg, a barátnője nem 1997. április 30-án született-e, és kiderült, hogy de. Pár hét múlva Michét behívták az igazgatóhoz, és két szociális munkás elmondta neki, hogy 3 naposan elrabolták az igazi szüleitől.

Miché nem akarta elhinni, de egy DNS-vizsgálat után belenyugodott, hogy az anyja hazudott neki. A nő végül emberrablásért 10 év börtönt kapott, Miché (eredeti nevén: Zephany Nurse) már megbocsátott neki.

Miché ráadásul 17 évesen nem kerülhetett a vér szerinti szüleihez, meg kellett várni a 18. születésnapját, ekkor dönthetett, kivel akar élni, és az apját választotta, aki felnevelte, és aki állítólag nem tudott a gyerekrablási ügyről. A felesége többször is elvetélt, a legutóbbinál ezt eltitkolta, és úgy tett, mint aki továbbra is terhes, majd elrabolta a gyereket. A bíróság előtt minden vádat tagadott. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.