Eltűnt magyar turistákat keresnek a mallorcai hatóságok

eltűnt
2019 október 27., 09:34

Eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok – írta meg a Diario de Mallorca helyi lap.

Az újság információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik szállodájából jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták.

Bár a helyi hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az eltűntek személyazonosságát, a lap szerint egy magyar testvérpárról, egy 18 éves fiatal férfiról és egy 30 éves nőről van szó.

A bejelentés két nappal azután érkezett, hogy szemtanúk látták, amint a viharos időben egy óriási hullám a tengerbe sodort két embert. A személyleírások alapján a hatóságok nem tartják kizárhatónak, hogy a magyar turisták voltak.

A hatóságok szerda óta kutatnak az elsodort két ember után, a keresésben részt vesznek a vízi mentők járőrhajói, búvárok, a csendőrség helikoptere, a partszakaszt pedig önkéntesek vizsgálják át újra és újra, mindeddig eredménytelenül.

Viharfelhők Mallorca fölött
photo_camera Viharfelhők Mallorca fölött 2013. szeptember 4-én. Fotó: Horst Ossinger/dpa/AFP

A Baleár-szigeteken és Katalóniában szerdán özönvízszerű esőzések voltak. Ketten meghaltak, hat embert pedig azóta eltűntként tartanak nyilván. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.