Los Angelest is elérte az erős szél miatt gyorsan terjedő kaliforniai erdőtűz

Az erős szelek tovább erősödtek vasárnap, és újabb 200 ezer embert kellett kilakoltatni Kaliforniában az erdőtűz miatt, ami miatt több mint 2 millióan maradtak áram nélkül.

Ég a tűz a brentwoodi területen Kaliforniában 2019. október 28-án.Fotó: APU GOMES/AFP

Gavin Newsom kormányzó az egész államban rendkívüli helyzetet hirdetett, szerinte ez az eddigi legmakacsabb erdőtűz, az oltáson több mint 3000-en dolgoznak.

A tűz Sonoma megye bortermelő vidékeitől a Bodega Bay partjáig óriási területen tombol, Windsor, Healdsburg, Sebastopol, Dry Creek Valley és Santa Rosa egyes részei is égnek.

A volt kaliforniai kormányzót és színészt, Arnold Schwarzeneggert és az NBA egyik sztárkosarasát, LeBron Jamest is kitelepítették, ahogy Los Angeles polgármesterének, Eric Garcettinek a szüleit is. (ABC News)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.