Los Angelest is elérte az erős szél miatt gyorsan terjedő kaliforniai erdőtűz

katasztrófa
2019 október 28., 20:58

Az erős szelek tovább erősödtek vasárnap, és újabb 200 ezer embert kellett kilakoltatni Kaliforniában az erdőtűz miatt, ami miatt több mint 2 millióan maradtak áram nélkül.

Ég a tűz a brentwoodi területen Kaliforniában 2019. október 28-án.
photo_camera Ég a tűz a brentwoodi területen Kaliforniában 2019. október 28-án. Fotó: APU GOMES/AFP

Gavin Newsom kormányzó az egész államban rendkívüli helyzetet hirdetett, szerinte ez az eddigi legmakacsabb erdőtűz, az oltáson több mint 3000-en dolgoznak.

A tűz Sonoma megye bortermelő vidékeitől a Bodega Bay partjáig óriási területen tombol, Windsor, Healdsburg, Sebastopol, Dry Creek Valley és Santa Rosa egyes részei is égnek.

A volt kaliforniai kormányzót és színészt, Arnold Schwarzeneggert és az NBA egyik sztárkosarasát, LeBron Jamest is kitelepítették, ahogy Los Angeles polgármesterének, Eric Garcettinek a szüleit is. (ABC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.