Vágóhídról megszökött bika története tartja izgalomban Horvátországot

ÁLLAT
2019 október 28., 07:35
comments 50

Megszökött egy bika a horvátországi partvidéken található Kastel Stari vágóhídjáról, majd a nehezen járható dalmáciai hegyekben keresett menedéket üldözői elől - közölte a horvát sajtó vasárnap.

A Jerry névű, 650 kilogramm súlyú állat már napok óta rejtőzik, az elfogására indított kísérletek eddig sorra kudarcot vallottak, sőt egy kelepcéből is sikerült kereket oldania. „Most még magasabbra vette be magát a hegyekbe” - idézte a sajtó Petar Skejo mészárost.

Időközben javultak Jerry esélyei arra, hogy végleg megmeneküljön a hentesbárd elől. „Ha egyszer már sikerült a biztos halál elől megmenekülnie, akkor életben kell maradnia” - jelentette ki Ivan Bozic, Jerry gazdája. „Jerry szabadon marad” - tette hozzá.

A bika kifejezetteb népszerű lett az elmúlt napokban a horvát sajtóban. „Minden jót Jerry” - írta például a 24sata.hr horvát hírportál vasárnap. (MTI, a fenti képen nem Jerry látható)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.