Vágóhídról megszökött bika története tartja izgalomban Horvátországot

Megszökött egy bika a horvátországi partvidéken található Kastel Stari vágóhídjáról, majd a nehezen járható dalmáciai hegyekben keresett menedéket üldözői elől - közölte a horvát sajtó vasárnap.

A Jerry névű, 650 kilogramm súlyú állat már napok óta rejtőzik, az elfogására indított kísérletek eddig sorra kudarcot vallottak, sőt egy kelepcéből is sikerült kereket oldania. „Most még magasabbra vette be magát a hegyekbe” - idézte a sajtó Petar Skejo mészárost.

Időközben javultak Jerry esélyei arra, hogy végleg megmeneküljön a hentesbárd elől. „Ha egyszer már sikerült a biztos halál elől megmenekülnie, akkor életben kell maradnia” - jelentette ki Ivan Bozic, Jerry gazdája. „Jerry szabadon marad” - tette hozzá.

A bika kifejezetteb népszerű lett az elmúlt napokban a horvát sajtóban. „Minden jót Jerry” - írta például a 24sata.hr horvát hírportál vasárnap. (MTI, a fenti képen nem Jerry látható)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.