Vágóhídról megszökött bika története tartja izgalomban Horvátországot

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Megszökött egy bika a horvátországi partvidéken található Kastel Stari vágóhídjáról, majd a nehezen járható dalmáciai hegyekben keresett menedéket üldözői elől - közölte a horvát sajtó vasárnap.

A Jerry névű, 650 kilogramm súlyú állat már napok óta rejtőzik, az elfogására indított kísérletek eddig sorra kudarcot vallottak, sőt egy kelepcéből is sikerült kereket oldania. „Most még magasabbra vette be magát a hegyekbe” - idézte a sajtó Petar Skejo mészárost.

Időközben javultak Jerry esélyei arra, hogy végleg megmeneküljön a hentesbárd elől. „Ha egyszer már sikerült a biztos halál elől megmenekülnie, akkor életben kell maradnia” - jelentette ki Ivan Bozic, Jerry gazdája. „Jerry szabadon marad” - tette hozzá.

A bika kifejezetteb népszerű lett az elmúlt napokban a horvát sajtóban. „Minden jót Jerry” - írta például a 24sata.hr horvát hírportál vasárnap. (MTI, a fenti képen nem Jerry látható)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.