13 év fegyházra ítéltek egy férfit, aki Nagykanizsán, a nyílt utcán ölte meg a volt barátnőjét

bűnügy
2019 október 29., 14:52
comments 46

Jogerősen 13 év fegyházbüntetéssel sújtott a Pécsi Ítélőtábla egy férfit, aki meggyilkolta a volt barátnőjét 2017 szeptemberében Nagykanizsán, a nyílt utcán.

A táblabíróság döntésével helybenhagyta a Zalaegerszegi Törvényszék márciusi határozatát, ami a súlyos személyiségzavara miatt beszámítási képességében közepes fokban korlátozott férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek.

A közlemény szerint a 41 éves, büntetlen előéletű Zala megyei férfi és a sértett szerelmi kapcsolatban állt. Többször szakítottak, gyakoriak voltak közöttük a heves veszekedések, amik esetenként kölcsönös tettlegességhez vezettek.

A nő 2017 szeptemberében, a kapcsolatuk harmadik évében véglegesen szakítani akart. Emiatt vitatkozni, majd dulakodni kezdtek Nagykanizsán, a nyílt utcán. A férfi egy vasráccsal kétszer lesújtott a nő fejére, majd egy hosszú késsel a fején, a mellkasán és a nyakán is megszúrta, ezután a sértett nyakát mindkét oldalról elmetszette. A nő rövid időn belül meghalt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.