Berúgott a parókián a választás estéjén, aztán ledöntötte a Trianon-emlékművet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

180 ezer forint pénzbüntetésre ítélték azt a 49 éves, ecsédi férfit, aki október 13-án, a választási eredményekre várakozva berúgott a parókián, majd ledöntötte a falu Trianon-emlékművét.

A megrongált emlékműFotó: police.hu

A Heves Megyei Ügyészség közleménye szerint a férfi este 11 óra után érkezett meg a térre, ahol „megállt, majd indulatosan rángatni kezdte az embermagasságú díszoszlopot, mely végül ledőlt a talapzatáról és a térkőből készült burkolatra zuhant”. Emiatt aztán a „szent korona megrongálódott, annak több darabja letört”.

Az ügyészség szerint a vádlott, akit gyorsított eljárásban ítéltek el, 800 ezer forint kárt okozott az önkormányzatnak. A szabadidejében polgárőrként dolgozó férfi vállalta a kártérítést, és azt is megígérte, hogy a testületi ülésen fog bocsánatot kérni. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.