Berúgott a parókián a választás estéjén, aztán ledöntötte a Trianon-emlékművet

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

180 ezer forint pénzbüntetésre ítélték azt a 49 éves, ecsédi férfit, aki október 13-án, a választási eredményekre várakozva berúgott a parókián, majd ledöntötte a falu Trianon-emlékművét.

A megrongált emlékműFotó: police.hu

A Heves Megyei Ügyészség közleménye szerint a férfi este 11 óra után érkezett meg a térre, ahol „megállt, majd indulatosan rángatni kezdte az embermagasságú díszoszlopot, mely végül ledőlt a talapzatáról és a térkőből készült burkolatra zuhant”. Emiatt aztán a „szent korona megrongálódott, annak több darabja letört”.

Az ügyészség szerint a vádlott, akit gyorsított eljárásban ítéltek el, 800 ezer forint kárt okozott az önkormányzatnak. A szabadidejében polgárőrként dolgozó férfi vállalta a kártérítést, és azt is megígérte, hogy a testületi ülésen fog bocsánatot kérni. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.