Egy német fogorvos húzta ki a leghosszabb ismert fogat, 37,2 milliméteres

Egészségügy
2019 október 29., 17:05
comments 75

Egy német fogorvos húzta ki a leghosszabb ismert, 37,2 milliméteres emberi fogat – írta meg a Frankfurter Neue Presse.

A világrekord 2018. szeptember 17-én született egy mainzi fogorvosi rendelőben, ahol Max Lukas fogorvos egy horvát páciens szájából távolította el a példátlan méretű fogat. A fogorvos most kapta meg a Guinness Világrekordoktól a csúcsteljesítményt elismerő oklevelet.

A fogorvos elmondta a lapnak, hogy egy egészen közönséges foghúzásra készültek, és nagy volt a meglepetés, amikor egy majdnem 4 cm-es fog került elő a páciens szájából. Az orvos gondosan dokumentálta a különleges esetet, így nem volt akadálya a rekord hitelesítésének. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt