Pécs új, ellenzéki polgármestere szerint a Fidesz 23 milliárd forintos adósságot hagyott hátra

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

23 milliárd forintos adósság várta Pécs új, ellenmzéki polgármesterét. Péterffy Attila a 24.hu-hoz juttatta el a közleményét, amiben az áll, hogy:

„18 milliárdos hitelállomány és majdnem 5 milliárdos működési hiány – Pécs fideszes vezetése csődközeli helyzetben hagyta a várost a demokratikus erőkre, miközben ennek ellenkezőjét kommunikálták. Azonnali intézkedéseket hoztam, de a 23 milliárd forintos konszolidált adósság ledolgozása kemény munka lesz.”

Páva Zsolt, Pécs volt fideszes polgármestere a múlt héten még azt mondta, 7 milliárd forint megtakarítással adta át a várost, de a polgármesteri hivatal pénzügyi főosztályának összesítése szerint az önkormányzatnak és a gazdasági társaságainak teljes hitelállománya szeptember 30-án 18,2 milliárd forint volt, amiről Páva végig mélyen hallgatott – írta Péterffy.

Páva Zsolt, Pécs akkori polgármestere beszédet mond a Pécsi Tudományegyetem alapításának 650. évfordulóján rendezett ünnepségen a Kodály Központban a magyar felsőoktatás napján, 2017. szeptember 1-én.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

„A helyzet válságos, megoldására azonnali intézkedéseket hoztam, ahhoz hasonlókat, mint amivel megtiltottam az önkormányzati cégek vezetőinek az átadás-átvétel időszakára új kötelezettségek vállalását” – közölte Péterffy.

A polgármester azt írta, hétfőn levélben fordult az önkormányzati intézmények vezetőihez, és határozottan megtiltotta új kötelezettségek vállalását és újabb tételek lehívását a keretszerződésekből az engedélye nélkül. Kedden újabb levélben fordult az intézményvezetőkhöz, amiben tájékoztatta őket az intézményük pénzügyi helyzetéről, és intézkedési tervet kért tőlük a konszolidációra.

Péterffy Attila, a Főtáv Zrt. volt műszaki, fejlesztési és karbantartási igazgatója, Pécs új polgármestere beszédet mond a munka törvénykönyvének módosítása ellen tartott demonstráción a Széchenyi téren 2019. január 4-énFotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Péterffy szerint ha a Fidesz továbbra is tagadná a csődközeli helyzetet, azonnal törvényességi felülvizsgálatot kér a kormányhivataltól, hogy mondja ki az állami szerv, hogy ezek a számok valósak. (24)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.