A Twitter betiltja a politikai hirdetéseket

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

A Twitter szerdán jelentette be, hogy többé nem fognak engedélyezni semmilyen olyan hirdetést, amely a választások jelöltjeivel, a választásokkal vagy olyan, politikailag megosztó kérdésekkel, mint az abortusz vagy a bevándorlás foglalkozik. A Washington Post cikke szerint ez komoly váltást jelent a mikroblog szolgáltató működésében.

A lépés november végétől lesz hatályban, és mint Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója fogalmazott, úgy gondolják, hogy a politikai üzenetek sikerességét nem megvásárolni kell, hanem kiérdemelni. Dorsey szerint míg az internetes hirdetések rendkívül hatékony és erőteljes eszközök a kereskedelmi szereplők számára, ugyanez a lehetőség jelentős veszélyeket hoz a politika területére, ahol úgy lehet befolyásolni a szavazókat, hogy az emberek millióinak életére legyen hatással.

A döntésnek ahhoz nincs köze, hogy az egyes felhasználók mit írhatnak ki a jövőben, így például a posztjaival 66 millió embert elérő Donald Trump bejegyzéseit továbbra is sokan láthatják majd, ugyanakkor hirdetéseket erre feladni már nem lehet. 

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.