A Twitter betiltja a politikai hirdetéseket

külföld
2019 október 30., 20:28
comments 52

A Twitter szerdán jelentette be, hogy többé nem fognak engedélyezni semmilyen olyan hirdetést, amely a választások jelöltjeivel, a választásokkal vagy olyan, politikailag megosztó kérdésekkel, mint az abortusz vagy a bevándorlás foglalkozik. A Washington Post cikke szerint ez komoly váltást jelent a mikroblog szolgáltató működésében.

A lépés november végétől lesz hatályban, és mint Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója fogalmazott, úgy gondolják, hogy a politikai üzenetek sikerességét nem megvásárolni kell, hanem kiérdemelni. Dorsey szerint míg az internetes hirdetések rendkívül hatékony és erőteljes eszközök a kereskedelmi szereplők számára, ugyanez a lehetőség jelentős veszélyeket hoz a politika területére, ahol úgy lehet befolyásolni a szavazókat, hogy az emberek millióinak életére legyen hatással.

A döntésnek ahhoz nincs köze, hogy az egyes felhasználók mit írhatnak ki a jövőben, így például a posztjaival 66 millió embert elérő Donald Trump bejegyzéseit továbbra is sokan láthatják majd, ugyanakkor hirdetéseket erre feladni már nem lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.