A Twitter betiltja a politikai hirdetéseket

2019 október 30., szerda 20:28
54

A Twitter szerdán jelentette be, hogy többé nem fognak engedélyezni semmilyen olyan hirdetést, amely a választások jelöltjeivel, a választásokkal vagy olyan, politikailag megosztó kérdésekkel, mint az abortusz vagy a bevándorlás foglalkozik. A Washington Post cikke szerint ez komoly váltást jelent a mikroblog szolgáltató működésében.

A lépés november végétől lesz hatályban, és mint Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója fogalmazott, úgy gondolják, hogy a politikai üzenetek sikerességét nem megvásárolni kell, hanem kiérdemelni. Dorsey szerint míg az internetes hirdetések rendkívül hatékony és erőteljes eszközök a kereskedelmi szereplők számára, ugyanez a lehetőség jelentős veszélyeket hoz a politika területére, ahol úgy lehet befolyásolni a szavazókat, hogy az emberek millióinak életére legyen hatással.

A döntésnek ahhoz nincs köze, hogy az egyes felhasználók mit írhatnak ki a jövőben, így például a posztjaival 66 millió embert elérő Donald Trump bejegyzéseit továbbra is sokan láthatják majd, ugyanakkor hirdetéseket erre feladni már nem lehet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt