Egy patológus szerint Epstein boncolási jegyzőkönyve gyilkosságra, és nem öngyilkosságra utal

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy törvényszéki patológus szerint, akit Jeffrey Epstein testvére bízott meg a vizsgálattal, a kiskorú lányok futtatásával vádolt amerikai milliárdos halálának körülményei nem öngyilkosságra, hanem lehetséges gyilkosságra utalhatnak, írja a New York Times.

A hatóságok korábban arra jutottak, hogy a rendkívül befolyásos ismerősökkel rendelkező Epstein felakasztotta magát a cellájában. Michael Baden patológus szerint ugyanakkor Epstein számos olyan sérülést is szenvedett, melyek rendkívül ritkák egy öngyilkos akasztás során, de sokkal gyakrabban fordulnak elő fojtogatásoknál. 

Baden a Fox reggeli műsorában beszélt arról, hogy szerinte a bizonyítékok inkább gyilkosságra, semmint öngyilkosságra utalnak. Erről a patológus azután beszélt, hogy megvizsgálta a boncolási jegyzőkönyveket, melyeket New York állam hatóságai végeztek el. 

Mint fogalmazott, 50 évnyi pályafutása alatt nem látott olyat, hogy ilyen sebesülések öngyilkossági esetnél kerültek volna elő. 

Baden megállapítása élesen ellentmond New York vezető kórboncnokának, Barbara Sampsonnak a megállapításával: Sampson korábban arra jutott, hogy Epstein öngyilkos lett. 

Epstein halála után több vizsgálat is indult, azt kutatva, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy egy ilyen kiemelt jelentőségű vádlott megölheti magát a cellájában, főleg azután, hogy kevéssel korábban volt már egy öngyilkossági kísérlete, mely után további folyamatos felügyeletet rendeltek el mellé. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.