Egy patológus szerint Epstein boncolási jegyzőkönyve gyilkosságra, és nem öngyilkosságra utal

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy törvényszéki patológus szerint, akit Jeffrey Epstein testvére bízott meg a vizsgálattal, a kiskorú lányok futtatásával vádolt amerikai milliárdos halálának körülményei nem öngyilkosságra, hanem lehetséges gyilkosságra utalhatnak, írja a New York Times.

A hatóságok korábban arra jutottak, hogy a rendkívül befolyásos ismerősökkel rendelkező Epstein felakasztotta magát a cellájában. Michael Baden patológus szerint ugyanakkor Epstein számos olyan sérülést is szenvedett, melyek rendkívül ritkák egy öngyilkos akasztás során, de sokkal gyakrabban fordulnak elő fojtogatásoknál. 

Baden a Fox reggeli műsorában beszélt arról, hogy szerinte a bizonyítékok inkább gyilkosságra, semmint öngyilkosságra utalnak. Erről a patológus azután beszélt, hogy megvizsgálta a boncolási jegyzőkönyveket, melyeket New York állam hatóságai végeztek el. 

Mint fogalmazott, 50 évnyi pályafutása alatt nem látott olyat, hogy ilyen sebesülések öngyilkossági esetnél kerültek volna elő. 

Baden megállapítása élesen ellentmond New York vezető kórboncnokának, Barbara Sampsonnak a megállapításával: Sampson korábban arra jutott, hogy Epstein öngyilkos lett. 

Epstein halála után több vizsgálat is indult, azt kutatva, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy egy ilyen kiemelt jelentőségű vádlott megölheti magát a cellájában, főleg azután, hogy kevéssel korábban volt már egy öngyilkossági kísérlete, mely után további folyamatos felügyeletet rendeltek el mellé. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.