Egy patológus szerint Epstein boncolási jegyzőkönyve gyilkosságra, és nem öngyilkosságra utal

külföld
2019 október 30., 14:28
comments 117

Egy törvényszéki patológus szerint, akit Jeffrey Epstein testvére bízott meg a vizsgálattal, a kiskorú lányok futtatásával vádolt amerikai milliárdos halálának körülményei nem öngyilkosságra, hanem lehetséges gyilkosságra utalhatnak, írja a New York Times.

A hatóságok korábban arra jutottak, hogy a rendkívül befolyásos ismerősökkel rendelkező Epstein felakasztotta magát a cellájában. Michael Baden patológus szerint ugyanakkor Epstein számos olyan sérülést is szenvedett, melyek rendkívül ritkák egy öngyilkos akasztás során, de sokkal gyakrabban fordulnak elő fojtogatásoknál. 

Baden a Fox reggeli műsorában beszélt arról, hogy szerinte a bizonyítékok inkább gyilkosságra, semmint öngyilkosságra utalnak. Erről a patológus azután beszélt, hogy megvizsgálta a boncolási jegyzőkönyveket, melyeket New York állam hatóságai végeztek el. 

Mint fogalmazott, 50 évnyi pályafutása alatt nem látott olyat, hogy ilyen sebesülések öngyilkossági esetnél kerültek volna elő. 

Baden megállapítása élesen ellentmond New York vezető kórboncnokának, Barbara Sampsonnak a megállapításával: Sampson korábban arra jutott, hogy Epstein öngyilkos lett. 

Epstein halála után több vizsgálat is indult, azt kutatva, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy egy ilyen kiemelt jelentőségű vádlott megölheti magát a cellájában, főleg azután, hogy kevéssel korábban volt már egy öngyilkossági kísérlete, mely után további folyamatos felügyeletet rendeltek el mellé. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.