Több száz koala éghetett meg az ausztrál bozóttűzben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Új-Dél-Wales államban,  Sydneytől pár száz kilométerre kétezer hektáron gyulladt ki a bozót, és sokan attól tartanak, hogy a tűzben több száz koala pusztulhatott el, mivel a körzet az állatok egyik fő szaporodási területe. Az egyik szakértő egyenesen nemzeti tragédiának nevezte az esetet. 

Fotó: DANIEL NAUPOLD/dpa Picture-Alliance/AFP

Az elmúlt évtizedekben az élőhelyeik elvesztése, a kutyatámadások, a betegségek és a klímaváltozás következményei miatt a koalák száma egyébként is gyorsan csökkent. Becslések szerint ma már csak 43 ezer példány élhet a vadonban. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!