400 kiló metamfetamint csempésztek volna Ausztráliába cihiliszószos üvegekbe rejtve

külföld
2019 október 31., 05:21
comments 26

Ausztráliában 400 kilogramm metamfetamint foglaltak le több száz chiliszószos üvegbe rejtve, a hatóságok az üggyel kapcsolatban négy gyanúsítottat őrizetbe vettek Sydneyben - közölte Új-Dél-Wales állam rendőrsége csütörtökön.

A drog értéke meghaladja a 300 millió dollárt (90 milliárd forint). Az ausztrál határrendészet a kábítószert összesen 768 chili szószosüvegben találta az Egyesült Államokból október 15-én légi úton érkezett egyik szállítmányban Sydneyben.

A 2019 elején elvégzett vizsgálatok szerint az ausztrálok mintegy 9,3 milliárd dollárt költenek évente illegális drogokra. A legtöbbet fogyasztott - becslések szerint 9,6 tonnával - a metamfetamin.

Az ausztrál hatóságok valóságos kábítószer-járványról beszélnek csillapíthatatlan kereslettel az illegális szerek iránt, ami egyre újabb módszerek kiagyalására sarkallja a kábítószercsempészeket, hogy miként hozzák be észrevétlenül a drogot az országba.
Áprilisban a hatóságok fél tonna metamfetamint találtak egy Szingapúrból származó hűtőszekrény-szállítmányban.

Júniusban a rendőrség újabb 1,6 tonnát talált hangszórókba rejtve egy Bangkokból érkezett szállítmányban. Augusztusban pedig 755 kilogramm metamfetamint foglaltak le, amely nyers marhabőrök közé volt rejtve egy Mexikóból érkezett konténerben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.