Baranyi Krisztina elkezdte felmondani a gyanús szerződéseket Ferencvárosban

politika
2019 október 31., 10:15

Baranyi Krisztina az oldalán jelentette be, hogy csütörtökön felbontotta a szerződést azzal a céggel, aminek a vezetője, Tóth László a Ferencvárosi Lokálpatrióták Egyesület támogatásával indult a IX. kerületi önkormányzati választáson egy fideszes és az összellenzéki jelölttel szemben, miközben Bácskai János korábbi fideszes polgármester személyes tanácsadója volt.

photo_camera Baranyi Krisztina Fotó: botost/444.hu

Ahogy arról korábban írtunk: a 2015 áprilisa óta életben lévő szerződés szerint, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Tóth havi bruttó 381 000 Ft-ért látta el üzletviteli tanácsokkal a kerület vezetőjét.

Csakhogy az üzletember a tanácsokat szóban adta Bácskainak, és a teljesítést dokumentumokkal sem kellett igazolnia, azt a polgármester saját kezűleg tanúsította. Az új polgármester talált egy másik gyanús szerződést is, amit a Ferencvárosi Lokálpatrióták Egyesület elnökének feleségével, Deutsch Kornéliával, aki havi 100 ezer forintért átolvasta és ellenőrizte a Ferencváros újság cikkeit. Csakhogy Baranyi szerint a lap munkatársai nem tudtak róla, hogy Deutsch Kornélia szintén náluk dolgozik.   

Hozzátette, hogy  „Veres László, a lap főszerkesztője 2 millió forintért maradna a szerződése lejártáig, miközben az aktuális lapszám máris késik, mert szerinte nem volt esemény mostanában, ezért nincs tartalom az új lapszámhoz..

Baranyi megjegyezte azt is, hogy lassan érthető lesz, „mire megy el 91 millió a kéthetente megjelenő lapnál, úgy, hogy a szerkesztőség nincs túlfizetve”.