Baranyi Krisztina elkezdte felmondani a gyanús szerződéseket Ferencvárosban

Baranyi Krisztina az oldalán jelentette be, hogy csütörtökön felbontotta a szerződést azzal a céggel, aminek a vezetője, Tóth László a Ferencvárosi Lokálpatrióták Egyesület támogatásával indult a IX. kerületi önkormányzati választáson egy fideszes és az összellenzéki jelölttel szemben, miközben Bácskai János korábbi fideszes polgármester személyes tanácsadója volt.

Baranyi KrisztinaFotó: botost/444.hu

Ahogy arról korábban írtunk: a 2015 áprilisa óta életben lévő szerződés szerint, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Tóth havi bruttó 381 000 Ft-ért látta el üzletviteli tanácsokkal a kerület vezetőjét.

Csakhogy az üzletember a tanácsokat szóban adta Bácskainak, és a teljesítést dokumentumokkal sem kellett igazolnia, azt a polgármester saját kezűleg tanúsította. Az új polgármester talált egy másik gyanús szerződést is, amit a Ferencvárosi Lokálpatrióták Egyesület elnökének feleségével, Deutsch Kornéliával, aki havi 100 ezer forintért átolvasta és ellenőrizte a Ferencváros újság cikkeit. Csakhogy Baranyi szerint a lap munkatársai nem tudtak róla, hogy Deutsch Kornélia szintén náluk dolgozik.   

Hozzátette, hogy  „Veres László, a lap főszerkesztője 2 millió forintért maradna a szerződése lejártáig, miközben az aktuális lapszám máris késik, mert szerinte nem volt esemény mostanában, ezért nincs tartalom az új lapszámhoz..

Baranyi megjegyezte azt is, hogy lassan érthető lesz, „mire megy el 91 millió a kéthetente megjelenő lapnál, úgy, hogy a szerkesztőség nincs túlfizetve”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó