Besokallt az elektronikus zenei fesztiváloktól Zamárdi polgármestere

buli
2019 október 31., 17:24
comments 115
photo_camera Fiatalok a Balaton Sound fesztiválon Zamárdiban 2019. július 3-án Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

A 24.hu vett észre egy érdekes beszélgetést Csákovics Gyula polgármesterrel a helyi Zamárdi Hírmondóban. Csákovics az interjúban arról beszél, hogy sok lesz már a Balaton Soundból és a B.My.Lake elektronikus zenei fesztiválokból a városnak. 

A polgármester az interjúban elismeri, hogy a fesztiválok jelentős többletbevételhez juttatták a várost az elmúlt évek során, 

„ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellett, hogy a fesztiválok «mellékhatásai” jelentősen megterhelik a lakosságot, a környezetet.”

Csákovics szerint különösen a fesztivál közvetlen környezetében élők számára jelent nagy terhelést a két fesztivál minden nyáron, így a változtatások elkerülhetetlenek. és ebben egységes álláspontot fogalmazott meg a leköszönő önkormányzati képviselő-testület:

„Zamárdi mára már nem csak egy jól csengõ név, hanem egy brand. Meggyőződésem, hogy vagyunk olyan jól pozicionáltak, hogy szabhatunk feltételeket. A Balaton Sound júniusban kerüljön megrendezésre. A B.my Lake ne legyen nálunk. Jelentősen növelni kell a bérleti díjat.”

A polgármester szerint a továbbiakban a fesztiválok által érintett területek rekultivációját meg kell követelni, és ebben már van eredmény, mivel a szervezők átvállalták a parti sétány térkövezésének költségeit. 

A 24.hu megkereste a polgármestert és a Sound illetve a B.My.Lake szervezőit is. Csákovics az újságnak azt mondta, hogy azért lenne jobb egy júniusi Sound, mert nem nyúlna bele a főszezonba, és így nem korlátozná például a strand használatát az érintett partszakaszon. 

Fülöp Zoltán fesztiváligazgató a B.My.Lake-ről nem akart nyilatkozni, a Sounddal kapcsolatban pedig annyit válaszolt az újságnak, hogy tárgyalásban állnak az önkormányzattal, és ha ennek lesz eredménye, azt majd nyilvánosságra hozzák. A Balaton Sound oldalán 2020 júliusi dátum szerepel a rendezvény időpontjaként. (24.hu / Zamárdi Hírmondó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt