Egy nő meglátta a halott apja arcképét egy kazahsztáni pláza márványpadlóján

bűnügy
2019 október 31., 14:36
comments 80

A kelet-kazahsztáni Öszkemen (vagy Uszt-Kamenogorszk) városában a rendőrség nyomozást indított egy építőipari cég ellen, ugyanis a gyanú szerint nem teljesen legálisan jártak el az Alem bevásárlóközpont márványpadlójának javításakor. A bevásárlók ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy márványdarabról egy arc néz vissza rájuk, vélhetően azért, mert a márvány egy, feltehetően lopott sírkő része volt.

link Forrás

A padlón látható képben egy helyi lakos, Natalija Andrejeva – miután a barátai értesítették – felismerte a saját, halott apját. A férfit 15 éve temették el, de 2014-ben felújították a sírját. Új sírkövet kapott, a régit viszont sosem adták oda a családnak.

photo_camera Fotó: Astana TV/Youtube

Nem csak a kép, a férfi neve is felbukkant egy kövön, ahogy mások képeit is megtalálták a padlón.

Natalija Andrejeva feljelentést tett, a rendőrség vandalizmus címén indított nyomozást. A kivitelező 400 ezer forintnak megfelelő bírságot vagy 72 nap elzárást kaphat. (Astana Tv)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.