Egy nő meglátta a halott apja arcképét egy kazahsztáni pláza márványpadlóján

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A kelet-kazahsztáni Öszkemen (vagy Uszt-Kamenogorszk) városában a rendőrség nyomozást indított egy építőipari cég ellen, ugyanis a gyanú szerint nem teljesen legálisan jártak el az Alem bevásárlóközpont márványpadlójának javításakor. A bevásárlók ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy márványdarabról egy arc néz vissza rájuk, vélhetően azért, mert a márvány egy, feltehetően lopott sírkő része volt.

A padlón látható képben egy helyi lakos, Natalija Andrejeva – miután a barátai értesítették – felismerte a saját, halott apját. A férfit 15 éve temették el, de 2014-ben felújították a sírját. Új sírkövet kapott, a régit viszont sosem adták oda a családnak.

Fotó: Astana TV/Youtube

Nem csak a kép, a férfi neve is felbukkant egy kövön, ahogy mások képeit is megtalálták a padlón.

Natalija Andrejeva feljelentést tett, a rendőrség vandalizmus címén indított nyomozást. A kivitelező 400 ezer forintnak megfelelő bírságot vagy 72 nap elzárást kaphat. (Astana Tv)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.