300 000 kóbor kutya él Magyarországon

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Kutyaszemmel 2019 kutatás adataira hivatkozva számolt be arról a Világgazdaság, hogy 

jelenleg Magyarországon 300 ezer kóbor kutya él, "ami különösen jelentős annak fényében, hogy az országban összesen 4-5 millió kutya él becslések szerint."

A lap szerint kóbor állatok számának csökkentéséhez "jelentős előrelépés lehetne a kutyatartás engedélyhez kötése, hasonlót nemrég Ausztriában vezettek be." Mivel az engedéllyel megelőzhető lenne a mértéktelen szaporulat, ha a nem tenyésztésre tartott állatoknál előírnák a kötelező ivartalanítást. A Világgazdaság hozzáteszi: a kutyatartás szabályozásának nemcsak a kóbor ebek számának csökkentésében lenne szerepe, hanem az állatkínzások, illetve a kutyatámadások megelőzését is szolgálná, ha csak valóban hozzáértő módon lehetne ebet tartani Magyarországon.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.