300 000 kóbor kutya él Magyarországon

A Kutyaszemmel 2019 kutatás adataira hivatkozva számolt be arról a Világgazdaság, hogy 

jelenleg Magyarországon 300 ezer kóbor kutya él, "ami különösen jelentős annak fényében, hogy az országban összesen 4-5 millió kutya él becslések szerint."

A lap szerint kóbor állatok számának csökkentéséhez "jelentős előrelépés lehetne a kutyatartás engedélyhez kötése, hasonlót nemrég Ausztriában vezettek be." Mivel az engedéllyel megelőzhető lenne a mértéktelen szaporulat, ha a nem tenyésztésre tartott állatoknál előírnák a kötelező ivartalanítást. A Világgazdaság hozzáteszi: a kutyatartás szabályozásának nemcsak a kóbor ebek számának csökkentésében lenne szerepe, hanem az állatkínzások, illetve a kutyatámadások megelőzését is szolgálná, ha csak valóban hozzáértő módon lehetne ebet tartani Magyarországon.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.