November elsejétől Szlovákiában is tilos az állatok cirkuszi használata

Bár eredetileg szeptember elején lépett volna hatályba, végül csak november elsejétől él az a rendelet, ami Szlovákiában is betiltja bizonyos állatok használatát a cirkuszokban, írja a Paraméter. A lap szerint a jövőben nem léphetnek fel a kutyát, macskát és vadászgörényt kivéve ragadozók, főemlősök, elefántok, vízilovak, orrszarvúk, delfinek és zsiráfok a szlovák porondokon. 

A törvény és a rendelet betartását az Állategészségügyi Felügyelet ellenőrzi majd. A megsértése esetén 20 ezer euróig terjedő pénzbírság is kiszabható.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.